Centralizētās prokuratūras ēkas pārbūvē Aspazijas bulvārī paveikti vairāk nekā puse darbu Новости

Centralizētās prokuratūras ēkas pārbūvē Aspazijas bulvārī paveikti vairāk nekā puse darbu

Пятница, 16 августа, 2019

Topošās centralizētās prokuratūras ēkas Aspazijas bulvārī 7, Rīgā, pārbūvē paveikti jau 55% darbu, aģentūru LETA informēja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) valdes locekle Kitija Gruškevica.

Šobrīd topošajā ēkā uzsākti iekštelpu apdares darbi. Pabeigti visu būvkonstrukciju izbūves darbi, kā arī galveno maģistrālo inženiertīklu montāža. Ēkā ir nomainīti logi.

Patlaban turpinās fasādes atjaunošana, kā arī inženiertīklu izbūve. Nākamnedēļ plānots uzsākt arī labiekārtošanas darbus īpašuma teritorijā. Tāpat VNĪ pārstāve piebilda, ka šā gada jūnijā tika izpildīts arī būvdarbu līguma noteiktais starptermiņš - nolīgtajā termiņā tika pilnībā pabeigti jumta izbūves darbi. Ēkas atjaunošanu plānots pabeigt līdz 2020.gada nogalei.

"Pēc demontāžas darbiem un uzslāņojumu attīrīšanas atsevišķās vietās tika atrasti potenciāli vērtīgi telpu vēsturiskā interjera elementi. Attiecīgajās zonās būvdarbi tika apturēti un pēc VNĪ iniciatīvas tika veikta interjera krāsu polihromijas izpēte un konstatēto atradumu kultūrvēsturiskā novērtēšana. Šobrīd sadarbībā ar projektētāju tiek strādāts pie iespējamajiem vēsturiskā interjera elementu restaurācijas risinājumiem," stāstīja Gruškevica.

Arī SIA "Abora" projekta vadītājs Valērijs Terentjevs norādīja, ka 130 gadu veca ēka slēpj sevī vairākus neparedzētu apstākļu atklāšanas riskus, tāpēc notiek pasūtītāja un projektētāja sadarbība, lai operatīvi risinātu aktuālos jautājumus un atbilstoši pielāgotu vai aktualizētu būvprojekta tehniskos risinājumus. Šobrīd būvdarbi notiek raiti, atbilstoši būvdarbu līgumā noteiktajam laika grafikam.

Paralēli tiek turpināta arī ēkas energoefektivitātes paaugstināšanas Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) projekta realizācija. Līgums ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par ERAF projekta īstenošanu tika noslēgts 2019.gada sākumā. Plānots, ka pēc projekta īstenošanas siltumenerģijas patēriņš apkurei būs gandrīz divreiz mazāks.

Vēsturiskā policijas ēka tiek atjaunota pēc arhitekta Alda Poļa vadībā izstrādātā būvprojekta, saglabājot katra ēkas korpusa vēsturisko pēctecību un restaurējot autentiskos interjera elementus. Projekta ietvaros tiek pastiprināti ēkas pamati, pastiprināti un daļēji pārbūvēti starpstāvu pārsegumi, izbūvēts jauns jumts, jauni inženiertīkli, kā arī tiek uzlabota energoefektivitāte, ieviesta automātiskā vadības sistēma, pārplānotas telpas un labiekārtots iekšpagalms.

Pārbūves laikā telpu kopējā platība palielināsies no 6396 kvadrātmetriem līdz 6600 kvadrātmetriem. Ēkas trešajā stāvā, tam pievienojot bēniņu apjomu, tiks izbūvēta jauna konferenču zāle ar 200 sēdvietām.

Plānots, ka centralizētajā prokuratūras namā darbu uzsāks prokuratūras struktūrvienības, kas pašlaik atrodas Dzirnavu ielā 113, Elizabetes ielā 2, Kr.Valdemāra ielā 17A, Stabu ielā 89 un Kalpaka bulvārī 6. Kopējās plānotās projekta izmaksas ir 11,5 miljoni eiro, tai skaitā būvdarbu izmaksas - 10,6 miljoni eiro. Projekts tiek līdzfinansēts no ERAF līdzekļiem energoefektivitātes paaugstināšanas programmas ietvaros.

 

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 25 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик