Merko Ehitus peļņa pirmajā pusgadā sarukusi par 32,3% Новости

Merko Ehitus peļņa pirmajā pusgadā sarukusi par 32,3%

Пятница, 9 августа, 2019

 Igaunijas "Merko Ehitus" grupas, kuras sastāvā ietilpst Latvijas būvkompānija "Merks", peļņa pirmajā pusgadā salīdzinājumā ar janvāri-jūniju pērn sarukusi par 32,3% un bija 4,6 miljoni eiro, liecina kompānijas paziņojums biržai.

"Merko Ehitus" ieņēmumi janvārī-jūnijā sasniedza 154,2 miljonus eiro, kas ir par 16% mazāk nekā pērn šajā laika posmā.

Otrajā ceturksnī vien grupas pārdošanas ieņēmumi gada izteiksmē saruka par 25,2% un bija 77,4 miljoni eiro, bet peļņa bija 1,7 miljoni eiro, kas ir par 69,6% mazāk nekā aprīlī-jūnijā pērn.

Kompānija skaidroja, ka otrā ceturkšņa peļņas rādītāju ietekmēja ienākuma nodoklis dividendēm, kā arī rentabilitāti ietekmēja tas, ka projektu nodošanas termiņu dēļ meitasuzņēmumi Latvijā un Igaunijā pārdeva mazāk dzīvokļu nekā pirms gada. Otrajā ceturksnī grupa pārdeva 37 dzīvokļus salīdzinājumā ar 117 dzīvokļiem pērn šajā laikā.

Pirmajā pusgadā kompānija parakstīja jaunus līgumus 86 miljonu eiro vērtībā.

Janvārī-jūnijā salīdzinājumā ar šo laika periodu pērn "Merko Ehitus" pārdošanas ieņēmumi saruka Igaunijā un Latvijā, bet pieauga Lietuvā un Norvēģijā.

Baltijas valstīs grupa pašlaik strādā pie vairāk nekā 1000 dzīvokļu būvniecības.

"Merko" norādīja, ka dzīvokļu tirgū Tallinā un Viļņā joprojām priekšroka ir labi sagatavotiem projektiem ar augstas kvalitātes izpildi, kas piedāvā integrētu vidi dzīvošanai, savukārt Rīgā dzīvokļu tirgus joprojām esot mazāk aktīvs, kur pārdošanas potenciāls augstāks ir projektiem, kas izstrādāti precīzi atbilstoši tirgus gaidām.

2019.gada 30.jūnijā grupas pasūtījumu bilance bija 172,1 miljona eiro vērtībā salīdzinājumā ar 247 miljoniem eiro 2018.gada 30.jūnijā.

"Merko Ehitus" grupu veido Igaunijas uzņēmumi "Merko Ehitus Eesti", "Tallinna Teede" un "Merko Infra", Latvijas būvkompānija "Merks", Lietuvas uzņēmums "Merko Statyba" un Norvēģijas tirgū strādājošā "Peritus Entreprenor". 2018.gada beigās grupā strādāja 764 darbinieki un apgrozījums 2018.gadā bija 418 miljoni eiro, savukārt peļņa sasniedza 19,3 miljonus eiro, kas ir par 32% vairāk nekā 2017.gadā.

"Merko Ehitus" akcija kotē Tallinas biržas oficiālajā sarakstā. Uzņēmuma lielākā īpašniece ar 71,99% akciju ir Igaunijas kompānija "Riverito".

 

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 16 дней на портале
Был онлайн 6 часов назад
Строительный поисковик