Šajā būvdarbu sezonā remontdarbi plānoti uz 24 valsts tiltiem un ceļa pārvadiem Новости

Šajā būvdarbu sezonā remontdarbi plānoti uz 24 valsts tiltiem un ceļa pārvadiem

Четверг, 1 августа, 2019

Šajā būvdarbu sezonā remontdarbi ir plānoti uz 24 valsts tiltiem un ceļa pārvadiem, tai skaitā deviņiem ceļu pārvadiem Sēnītes posmā uz Vidzemes šosejas (A2), aģentūru LETA informēja AS "Latvijas valsts ceļi" Komunikācijas daļā.

Būvdarbu izmaksu sadārdzināšanās un konkurences samazināšanās rezultātā piešķirtā finansējuma ietvaros atjaunot vai pārbūvēt paredzēto tiltu skaits ir samazinājies. Atsevišķu tiltu būvdarbi ir pārcelti uz nākamo un aiznākamo gadu, jo būvdarbu iepirkumos nebija pieteicies neviens vai arī tikai viens pretendents - tie ir tilts pār Lobi uz autoceļa Cebēni-Lēdmane (V973), kur iepirkums sludināts jau divas reizes, tilts pār Pērsi uz Daugavpils šosejas (A6), kur iepirkums sludināts jau trīs reizes, tilts pār Cērteni uz autoceļa Smiltene-Rauna (V234), tilts pār Svēti uz autoceļa Jelgava-Tērvete-Lietuvas robeža (P95) un tilts pār Piķurgu uz autoceļa Rīga-Ērgļi (P4).

Patlaban būvdarbi notiek arī uz tiltiem pār Rušenīcu, pār Maizīti, pār Ventu, pār Amatu un pār Bikstupi.

Esošais tilts pār Rušenīcu uz autoceļa Krievijas robeža (Grebņeva)-Rēzekne-Daugavpils-Lietuvas robeža (Medumi) (A13) tiek pilnībā nojaukts un tā vietā tiek izbūvēts jauns viena laiduma dzelzsbetona 12 metru tilts, tiek atjaunotas tilta pieejas un stāvlaukums, kā arī autobusa pieturvietas abpus ceļam. Būvē SIA "Viadukts" par līgumcenu 669 000 eiro. Vecais tilts bija būvēts 1958.gadā.

Savukārt tilta pār Maizīti uz autoceļa Augšlīgatne-Skrīveri (P32) vietā tiek izbūvēta 2,5 metrus augsta un 4,5 metrus plata monolīta dzelzsbetona caurteka. To būvē SIA "Būvinženieris" par līgumcenu 418 000 eiro.

Divu laidumu 195,8 metrus garajam dzelzbetona tiltam pār Ventu uz autoceļa Zlēkas-Ugāle (P123) paredzēta brauktuves konstrukcijas pārbūve, nojaucot esošo līdz sijām. Tiltam paredzēts veikt arī laiduma, balstu un krasta nostiprinājumu remonta darbus. Darbus veic SIA "Rīgas tilti" par līgumcenu 1,52 miljoni eiro. Šis tilts ir būvēts 1970.gadā.

Savukārt divu laidumu 30 metrus garais tilts pār Amatu uz autoceļa Mūrnieki-Līgatne-Augšlīgatne (V283) ir nojaukts līdz sijām, tam tiek remontēti balsti, krasta balstu pārejas plātnes un atjaunoti krasta stiprinājumi, hidroizolācija un klāja segums. Darbus veic SIA "8CBR" par līgumcenu 373 000 eiro. Tilts ir būvēts 1966.gadā.

Pilnībā tiks nojaukts esošais tilts pār Bikstupi uz autoceļa Annenieki-Jaunpils (V1457) un tā vietā tiek izbūvēts jauns viena laiduma līmēto koka siju tilts ar betona klāju, atjaunoti krasta nostiprinājumi - tilta pārbūve ir pieskaņota tā vēsturiskajam izskatam un līdzās esošajai Jaunpils pilij. Darbus veic SIA "Rīgas tilti" par līgumcenu 634 000 eiro. Tilts iepriekš remontēts 1965.gadā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 25 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик