Rīgas ūdens par 750 000 eiro pārbūvē ūdensvadu un kanalizāciju sistēmu pie Mežaparka estrādes Новости

Rīgas ūdens par 750 000 eiro pārbūvē ūdensvadu un kanalizāciju sistēmu pie Mežaparka estrādes

Среда, 31 июля, 2019

Pašvaldības SIA "Rīgas ūdens" par 750 000 eiro pārbūvē ūdensvadu un kanalizāciju sistēmu vairākās ielās pie Lielās Mežaparka estrādes, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvis Arturs Mucenieks.

Uzņēmums uzsācis ūdensvada un kanalizācijas tīklu pārbūvi Ostas prospektā, kā arī vēl dažās Mežaparka Lielās estrādes teritorijai piegulošajās ielās. Tas tiek darīts ar mērķi uzlabot Mežaparka apkaimes kanalizācijas sistēmu, kā arī padarīt drošāku ūdensapgādi.

Pēc Mucenieka teiktā, patlaban maģistrālā ūdensvada un kanalizācijas tīkla posmu pārbūves darbi Ostas prospektā, Atpūtas ielā un Pāvu ielā virzās straujos tempos, tāpēc ir visai liela pārliecība, ka tie tiks pabeigti noteiktajā termiņā - līdz šā gada 1.septembrim.

"Novecojušā ķeta ūdensvada ar diametru 150 milimetri vietā tiek izbūvēts jauns polietilēna vads ar diametru 315 milimetri. Kopējais atjaunojamā posma garums ir 1341 metrs," skaidro Mucenieks, norādot, ka ūdensvads tiek izbūvēts ar sagraušanas metodi, ievietojot jauno vadu esošajā.

Remontdarbi notiek ar beztranšejas metodi, ielas segumu uzrokot tikai tajās vietās, kur nepieciešams montēt komunikāciju mezglus vai arī veikt pievadu izbūvi.

Savukārt sadzīves kanalizācijas tīkls tiek būvēts ar atklāto metodi, palielinot esošo kanalizācijas cauruļvadu diametru no 200/250 milimetriem līdz 400 milimetriem un kopējais atjaunojamā posma garums ir 313 metri.

"Šis projekts ir ļoti būtisks Mežaparka Lielās estrādes darbības nodrošināšanai, jo pērn pierādījās, ka pie lielākām apmeklētāju plūsmām esošās kanalizācijas sistēmas diametrs ir nepietiekams notekūdeņu novadīšanai," norāda Mucenieks.

Būvniecības laikā ūdensapgādes un sadzīves kanalizācijas pakalpojumu sniegšana netiks pārtraukta un to plānots nodrošināt pa pagaidu tīkliem.

Rekonstrukcijas darbu veicējs ir SIA "Norma-S" un projekta kopējā summa ir aptuveni 750 000 eiro.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 26 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик