Jelgavā 16 no 24 infrastruktūras objektiem ar spēkā esošu garantiju konstatē defektus Новости

Jelgavā 16 no 24 infrastruktūras objektiem ar spēkā esošu garantiju konstatē defektus

Среда, 19 июня, 2019

Jelgavas pašvaldības iestādes "Pilsētsaimniecība" speciālisti sākuši apsekot savā pārraudzībā esošos pilsētas publiskās infrastruktūras objektus, kuriem ir spēkā garantija, un fiksējuši defektus 16 no 24 šādiem objektiem, aģentūra LETA uzzināja pilsētas pašvaldībā.

Pašlaik "Pilsētsaimniecības" pārziņā ir 35 garantijas objekti, un līdz šim apsekoti 24, defekti konstatēti 16 no tiem. Līdzīgas problēmas tikušas fiksētas arī citus gadus, tāpēc neesot pamata uzskatīt, ka sniegotā ziema būtiski ietekmējusi pilsētas infrastruktūras stāvokli, norāda "Pilsētsaimniecības" vadītājs Māris Mielavs.

Pašvaldības iestādes speciālisti, konstatējot defektus, veic fotofiksāciju un sagatavo apsekošanas aktu, ko nosūta uzņēmumam, kas objektu būvēja un ir atbildīgs par defektu novēršanu garantijas laikā. Tas uzņēmumam jādara par saviem līdzekļiem.

Šogad fiksēts grāvja nogāzes nogruvumi Rubeņu ceļā, Atmodas ielā un Romas ielā, nodilis horizontālais marķējums Dobeles ielā un stāvlaukumā pie 5.vidusskolas, ietves bruģa defekti pieturvietā Zvejnieku ielā, Aspazijas ielā, pie 5.vidusskolas, deformējies segums Pasta salas vingrošanas laukumā. Tāpat ir nokaltuši apstādījumi Latvijas atmodas laika piemiņas vietā "Brīvības ceļš" Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzeja skvērā pie pieminekļa "Lāčplēsis un Melnais bruņinieks" fragmenta un Meža kapsētā, fiksēti arī komunikāciju aku un vāku iesēdumi Dobeles ielā.

Garantija ir ne vien jaunizbūvētajiem objektiem, bet arī visiem ikdienas uzturēšanas darbiem un katrai rakšanas darbu atļaujai. Pašvaldības speciālisti objektus apseko arī ikdienā, bet reizi gadā, parasti pavasarī.

Iedzīvotāji par pamanīto var ziņot Jelgavas pašvaldības operatīvās informācijas centram, zvanot pa bezmaksas iedzīvotāju atbalsta tālruni 8787 vai atzīmējot problēmu interaktīvajā kartē mājaslapā "www.pilsetsaimnieciba.lv".

Источник: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 13 дней на портале
Был онлайн 07 апреля в 18:12
Строительный поисковик