Zviedrijas kompānija Eastnine plāno Rīgā būvēt koka biroju ēku The Pine Новости

Zviedrijas kompānija Eastnine plāno Rīgā būvēt koka biroju ēku The Pine

Суббота, 15 июня, 2019

Zviedrijas investīciju kompānija "Eastnine" ir sākusi izpēti jaunas biroju ēkas attīstībai Rīgā - "The Pine", kas pilnībā tiks veidota no koka, aģentūru LETA informēja "Eastnine" pārstāvji.

Kompānijā atzīmēja, ka biroju ēkā "The Pine" Krišjāņa Valdemāra ielā 62 piedāvās 15 800 kvadrātmetrus iznomājamo telpu platību ar atvērtu darba vidi un plašu skatu uz zaļo pagalmu. Biroju ēkas stāvvieta projektēta tā, lai nodrošinātu vairāk novietnes velosipēdiem nevis automašīnām. Biroju ēka tiek veidota, radot darbiniekiem draudzīgu vidi ar atvērtām un zaļām zonām gan ārpusē, gan iekšpusē, kā arī nodrošinot koplietošanas telpas dažādiem sadarbības un grupu darbiem.

"Eastnine" norādīja, ka biroju ēka "The Pine" būs unikāls projekts Baltijas līmenī, jo šobrīd Baltijā nav neviena komerciāla īpašuma, kam būtu piešķirts WELL būvniecības standarts. ""The Pine" būs pirmā šāda izmēra komerciālā koka ēka Baltijā, un tā būs arī pirmā ēka, kas pretendētu uz dubulto WELL būvniecības standartu un LEED platīna novērtējumu," sacīja "Eastnine" Biznesa attīstības vadītāja Natalija Monkevičiene.

Par arhitektūras koncepciju ir atbildīga arhitektūras firma "Arrow" no Dānijas. Projekts ir izstrādes stadijā un plānots, ka tas tiks pabeigts 2022.gadā.

"Eastnine" ir Zviedrijas investīciju kompānija, kas dibināta 2007.gadā. Tās neto aktīvu vērtība ir 242,3 miljonu eiro apmērā. "Eastnine" akcijas kotē "Nasdaq" Stockholmas biržā.

Источник: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 16 дней на портале
Был онлайн 8 часов назад
Строительный поисковик