Līvu akvaparku papildina ātrgaitas skeletona trase Новости

Līvu akvaparku papildina ātrgaitas skeletona trase

Вторник, 4 июня, 2019

Pēc 8 mēnešus ilgušiem būvniecības un renovācijas darbiem Līvu akvaparka āra pludmalē pabeigta 15 m augstas ūdens skeletona trases izbūve, informē uzņēmuma komunikācijas konsultante Iveta Balode.

 

Trasei ir divi skrejceļi, ar kopējo garumu 200m, un maksimāli sasniedzamo ātrumu 28km/h. Ātrgaitas nobrauciena kompleksa izbūvē investēti vairāk nekā 400 000 eiro.

Līdz ar to pabeigta āra un Līvu akvaparkakopējās 18 000 m2 atrakciju teritorijas būvniecības trešās kārtas pilnveide un noslēgta akvaparka nekustamā īpašuma attīstības pirmā fāze.Jaunā ātrgaitas ūdens skeletona (Water Slide Mat Racer) trases inženiertehnisko pārbaudi, atbilstoši ES standartiem EN 1069-1, EN 1069-2, veica lielākās sertifikācijas kompānijas, vācu TÜV SUD Tehniskās drošības eksperti. Pēc divu dienu ilga pārbaudes procesa, kura laikā tika veiktas ūdens skeletona trases kompleksa uzstādīšanas, savienojumu un diferencētu braukšanas ekipāžu svara kategoriju komplektācijas manuālās un digitalizētas pārbaudes, eksperts Fēlikss Fritzs sniedza pozitīvu atzinumu.

Kopumā Līvu akvaparka trešajā kārtā investēti 1,5 miljoni eiro, savukārt visās trijās parka attīstības kārtās kopš 2003.gada investēti teju 18 miljoni eiro.

Tiek plānota arī akvaparka otrā attīstības fāze, kas saistīta ar biznesa tūrismu un izklaidi. Līvu akvaparka izpilddirektore Velta Lasmane teic, ka pašlaik neko vairāk pastāstīt vēl nevar, taču, ja ieceres īstenosies, prognozējamās investīcijas ir 50 - 80 miljoni eiro.

Jautāta, vai līdz ar jaunās trases izveidi nav plānots paaugstināt biļešu cenas, V.Lasmane teica, ka šajā gadā biļešu cenas nav plānots paaugstināt.

Līvu akvaparks pārvaldītājs SIA Akvaparks pērn strādāja ar 4,689 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,1% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 27,2% un bija 554 453 eiro.

Uzņēmums Līvu akvaparks reģistrēts 2000.gada septembrī, un tā pamatkapitāls ir 4,13 miljoni eiro. Līvu akvaparka kapitālā 66,54% pieder SIA Korporatīvā sabiedrība, 15,72% - SIA Uniholding, 11,64% - SIA Art Managment, bet 6,1% - SIA Etro Serviss, savukārt kompānijas patiesā labuma guvēji uz īpašumtiesību pamata ir Pēteris Šmidre, Benno Popļanskis, Tatjana Gedžiene un Ella Elstere.

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 16 дней на портале
Был онлайн 18 апреля в 21:47
Строительный поисковик