Moderna zvejnieku māja Новости

Moderna zvejnieku māja

Понедельник, 15 апреля, 2019

Šogad prestižajam apbalvojumam "Latvijas Arhitektūras gada balva 2019" tika pieteikti 45 darbi. Starp nominantiem kategorijā "Privātmājas" izvirzīta arī Sāls māja, kas atrodas Pāvilostas vēsturiskā centra malā, kur visas ielas, perpendikulāri krustojoties, ved uz jūru. Ēkas arhitekte ir Brigita Bula.

"Māja atrodas tieši pie jūras, tā veido savdabīgu apbūves robežu, it kā uztverot visu vēju atnesto sāli. Pāvilostā bieži ir spēcīgs vējš, ne aukstums, tāpēc ēka būvēta no abpusēji ar kaļķi apmestiem bieziem, monolītiem blokiem bez papildu siltinājuma. Vienstāvīgā apjoma šķērsgriezums kopēts no vecajām pilsētas zvejnieku mājām, interjerā atveroties pilnā augstumā un platumā. Vaļējas telpas mijas ar slēgtām, radot mainīgu plašuma, caurredzamības un nepieciešamās intimitātes situāciju," laikrakstam par māju stāsta B. Bula.

Sākotnēji Latvijas Arhitektūras gada balvai pieteiktos darbus vērtēja atlases žūrija – Gunta Grikmane, Ilze Mekša, Agnese Lāce, Liene Mackus, Viktors Valgums un Artūrs Analts. Pretendentus, kas izturēs pirmo atlasi, izvērtēs fināla žūrija, kurā būs dažādi ārvalstu speciālisti, kā arī fināla žūrijas dalībnieki. Konkursa apbalvošanas ceremonija notiks 17. maijā.

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 16 дней на портале
Был онлайн 10 часов назад
Строительный поисковик