Ekspluatācijā nodots atjaunotais vēsturiskais nams A. Briāna ielā Новости

Ekspluatācijā nodots atjaunotais vēsturiskais nams A. Briāna ielā

Вторник, 2 апреля, 2019

Pēc renovācijas un paplašināšanas darbiem ekspluatācijā ir nodots vēsturisks dzīvokļu nams Rīgas centrā - Aristida Briāna un Šarlotes ielas krustojumā.

Ēka A. Briāna ielā 4 ir būvēta 1880. gadā kā trīsstāvu īres nams pēc inženiera, arhitekta Otto Dīces izstrādātā projekta. 2017. gadā tika sākta nama renovācija, un tas ir ieguvis arī lielāku apjomu. Kādreizējais trīs stāvu nams tagad ir piecu stāvu ēka, kurai tika piebūvēti divi stāvi ar lieliem vitrīnu logiem un tajos izveidoti divu līmeņu dzīvokļi. Gandrīz visos dzīvokļos griestu augstums pārsniedz 3 metrus. Renovācijas gaitā fasādē tika izvietoti pēc saglabātajām vēsturiskām liecībām veidotie koka logi, abās kāpņu telpās jaunizveidoti metāla kalumi trepju margās, bet dažos dzīvokļos fragmentāli atstātas atsauces uz nama vēsturiskajām liecībām - ķieģeļu sienām iekštelpu apdarē. Rekonstrukcijas gaitā namā ierīkoti arī jauni inženiertīkli, kā arī izbūvēti divi beztrokšņa lifti.

«Kopējais investīciju apjoms palielinājās līdz 3 miljoniem eiro, jo renovācijas darbu laikā bija ne tikai kāpušas būvizmaksas, bet arī tāpēc, ka nācās pielietot daudz sarežģītākus un dārgākus risinājumus. Līdz ar ēkas nodošanu ekspluatācijā tiek sākta arī nama apsaimniekošana, kuru uzticējām uzņēmumam SIA Klusā centra apsaimniekotājs, kas specializējas pirmskara laika ēku apsaimniekošanā. Tā kā visi renovācijas darbi tika veikti, izmantojot kvalitatīvus materiālus, apsaimniekotājs spēs piedāvāt apsaimniekošanas maksu – 0,65 eiro kvadrātmetrā,» komentēja Veniamīns Rodionovs, projekta attīstītāja un namīpašnieka SIA MP Finance valdes loceklis.

Ēkā divās kāpņu telpās kopā izvietoti 28 dzīvokļi platībā no 32 līdz 144 kvadrātmetriem. Visi pirmā stāva dzīvokļi ir kompakta plānojuma, divos līmeņos - pirmajā stāvā ir dzīvojamā zona un virtuve, bet puspagrabā līmenī - guļamzona.

Kā informē Baltic Sotheby’s International Realty pārdošanas konsultants Aigars Strods, brīvi pieejama palikusi puse jeb 14 dzīvokļi. Galvenokārt divistabu dzīvokļi ar skatu gan uz Šarlotes, gan uz A. Briāna ielu. Viņš novērojis, ka jaunie dzīvokļu īpašnieki esot vietējie iedzīvotāji vecumā no 25 gadiem un vecāki - jaunie speciālisti un ģimenes. «Šie klienti novērtē iespējas dzīvot Rīgas centrā jaunā, renovētā mājā ar savu «odziņu». Redzams, ka jaunā koncepta dzīvokļi patīk jauniem cilvēkiem - speciālistiem, kuri novērtē mūsdienu pasaules tendences,» saka A. Strods.

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 25 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик