Samaksas kārtība par būvspeciālistu darbības uzraudzību definēta MK noteikumos Новости

Samaksas kārtība par būvspeciālistu darbības uzraudzību definēta MK noteikumos

Пятница, 22 марта, 2019

Latvijas Būvinženieru savienības Būvniecības speciālistu sertifikācijas institūcija (LBS BSSI) informē, ka 2019.gada 5.martā pieņemti Ministru kabineta noteikumi Nr.100 “Būvspeciālistu uzraudzības un kompetences novērtēšanas cenrādis”, kuros par vienas darbības sfēras uzraudzību ir noteikta ikgadējā maksa. Rēķinu par 2019.gada uzraudzības maksu ikviens būvspeciālists ir saņēmis no Būvniecības informācijas sistēmas (BIS). Ja gada uzraudzības maksu par būvspeciālistu iemaksā darba devējs, lūdzam to norādīt BIS sistēmā savā profilā – Dati BIS reģistros – Maksātāja rekvizīti, kur var nomainīt maksātāju, iezīmējot izvēli “Uzņēmums” un norādot tā nosaukumu.

Detalizēti ar Ministru kabineta 2019.gada 5.marta noteikumiem Nr.100 “Būvspeciālistu uzraudzības un kompetences novērtēšanas cenrādis” var iepazīties vietnē likumi.lv.

Būvspeciālistam pienākums apmaksāt Latvijas standartu tiešsaistes lasītavas abonēšanu noteikts Ministru kabineta 2018.gada 20.marta noteikumu Nr.169 “Būvspeciālistu kompetences novērtēšanas un patstāvīgās prakses uzraudzības noteikumi” 44.7.punktā, apmaksājamā summa – 30 euro – noteikta šo noteikumu 65.2.2.punktā.

Pateicamies par ikviena būvspeciālista uzdotajiem jautājumiem par BIS ģenerētajiem rēķiniem un informējam – ar Ekonomikas ministrijas vadību panākta vienošanās, ka atbildes tiks apkopotas un publicētas Būvniecības informācijas sistēmā.

Pamatojums patstāvīgās prakses uzraudzības gada maksas paaugstināšanai norādīts Ekonomikas ministrijas 2019.gada 5.marta preses relīzē, kas publicēta arī LBS mājaslapā.

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 лет 11 месяцев 2 дня на портале
Был онлайн 25 августа в 12:04
Строительный поисковик