Kingspan Kooltherm siltumizolācija fasādem Строительство

Kingspan Kooltherm siltumizolācija fasādem

Четверг, 21 февраля, 2019


Kingspan Kooltherm ir fenolisko putu (fenolsveķu) siltumizolācijas loksnes, ko pielieto fasādes siltināšanā. Šī siltumizolācijai piemīt trīs svarīgas īpašības, kas nepieciešamas siltinot ēku fasādes:

1) Efektivitāte, tā siltumvadītspējas koeficients (lambda) ir tikai 0.020 W/mk, kas ir gandrīz uz pusi efektīvāks kā vates siltumizolācija, ļaujot samazināt nepieciešamo siltumizolācijas biezumu. Ieguvumi ir plānākas sienas, vairāk lietderīgās platības, šaurākas logu ailes, vairāk saules gaismas, lielāki balkoni, mazākas papildmateriālu un darba izmaksas.
Kooltherm 80 mm aizstāj 150 mm vati, Kooltherm 100 mm aizstāj 180 mm vati un Kooltherm 120 mm aizstāj 220 mm.

2) Augsta ugunsdrošība, pašam cieto putu kodola klase ir C-s1,d0, bet atsevišķam produktam ar melnu pārklājumu un apmetumu sistēmai ugunsdrošības klase ir B-s1,d0. Materiāls saskarsmē ar uguni praktiski neizdala dūmus, tas nekūst un nerada degošas piliena daļiņas, bet pārogļojas, kas bremzē tālāku uguns izplatību.
s1 – būvizstrādājuma ugunsreakcijas laikā dūmu veidošanās ir ļoti neliela.
d0 – būvizstrādājums degšanas laikā neizdala degošu pilienu daļiņas.

3) Zema ūdens tvaika pretestība, kas ļauj mitrumam/tvaikam no konstrukcijas tikt cauri siltumizolācijas materiālam, nesamazinot tā siltumnoturību. Materiāla ūdens tvaika pretestības faktos µ ir 35, kas ir tāds pats kā kokam.


Kingspan Kooltherm K3 izmantot trīsslāņu betona paneļu sienu vai grīdu (betons - siltumizolācija - betons) siltināšanai. Stiklšķiedras pārklājums abās pusēs, kas paredzēts saskarsmei ar šķidru betonu.
Loksnes izmēri 600 x 1200 mm, biezumā 20 - 159 mm.

Kingspan Kooltherm K5 izmanto apmetumu fasādēs. ETA sertificētas apmetumu sistēmas partneri ir Weber un Caparol. Apmetumu sistēmas ugunsdrošības klase ir B-s1,d0. Speciāls stiklšķiedras pārklājums abās pusēs.
Lieliski piemērots arī daudzdzīvokļu māju siltināšanā - plānāka siltumizolācija, šaurākas ailes, vairāk saules gaismas, vairāk vietas uz balkona, kā arī mitrums no vecās konstrukcijas var izkļūt ārā. Mūsdienīgs risinājums.
Loksnes izmēri ir 400 x 1200 mm, biezumā no 20 mm līdz 200 mm. Plānākie 20 un 30 mm ideāli piemēroti logu ailēm, 60 - 100 mm būvniecības normatīva līmenim, 120 - 140 mm zemas enerģijas patēriņa ēkām, 160 - 200 mm pasīvas enerģijas patēriņa ēkām.



Kingspan Kooltherm K15 izmanto ventilējamajās fasādēs, tam ir melns pārklājums, kas paredzēts ventilējamajās daļās. Atsevišķa vēja izolācija nav jāuzstāda. Produktam ir B-s1,d0 ugunsdrošības klase, kas ņeļauj ugunij pa fasādi tik uz nākamo stāvu.
Loksnes izmēri 600 x 1200 mm, biezumā 20 - 140 mm.

Video par Kingspan Kooltherm siltumizolāciju fasādēm var apskatīt šeit


Reinis Neļķe @reinis_nelke
Kingspan Insulation pārdošanas vadītājs Latvijā
5 лет 6 месяцев 24 дня на портале
Был онлайн 27 марта в 17:15
Строительный поисковик