Iznācis kārtējais žurnāla “Būvinženieris” numurs Новости

Iznācis kārtējais žurnāla “Būvinženieris” numurs

Четверг, 15 декабря, 2016

Žurnāla “Būvinženieris” anotācija, 2016. gada decembris, nr.53.

Ļoti siltajās un saulainajās 2., 3. un 4. novembra dienās Būvindustrijas lielās balvas laureāti ieradās Franfurtē, Iphofenā un Štutgartē, kur izbaudīja balvas sponsora “Knauf” programmu, kur izglītošanās mijās ar atpūtu.

Vienmēr diskutabls ir jautājums, vai laikmeti rada stilus, vai stili – laikmetus un kur šajā juceklī ir personības loma. Sarunā ar RISEBA

Arhitektūras skolas vadītāju arhitektu Jāni Dripi izvērtējam 2016. gada pienesumu arhitektūrā.

Rakstām par būvēm: ekspluatācijā nodoto restaurēto Jāņa Akuratera muzeju Rīgā, Ojāra Vācieša ielā 6a un Ludzas sinagogu, kā arī par nākamā gada vasarā ekspluatācijā nododamo Baltikums Bank AS ēku Rīgā, Smilšu ielā 6, kur patlaban turpinās apjomīgi rekonstrukcijas darbi.

Atgādinām, kas ir Eiropas Civilo inženieru padome (European Council of Civil Engineers – ECCE) un kāda loma tajā Latvijas Būvinženieru savienībai.

Energoefektīvākās ēkas dienas grāmatā aplūkojam tehniskās dokumentācijas sagatavošana, kā arī projektētāja un pasūtītāja sadarbības principus tās izstrādē.

Diskutējam par elektronisko identifikācijas karšu ieviešanu visiem būvniecības nozarē strādājošajiem.

Stāstām par to, kā veicās speciālistiem no Ekonomikas ministrijas, finanšu institūcijas Altum un bankām, kuri piedalījās vairākos desmitos semināru reģionos, detaļās skaidrojot renovācijas projektu sagatavošanu, uzraudzību un finansējuma nosacījumus.

Restaurējot arhitektūras pieminekļus, svarīgi izmantot autentiskus vai analogus būvmateriālus. Viens no tādiem ir javu saistviela dolomīta romāncements, kas Latvijā tika plaši izmantots būvniecībā 19. un 20. gadsimta mijā.

Arvien biežāk koka konstrukcijas dažādos izpildījumos un jaunos veidos parādās ne tikai ārvalstu projektos un būvēs, bet arī mūsu arhitektu darbos. Bet kā ar standartiem?

Modernā versija par zemnīcu, tas ir Amsterdamas pievārtē radītais dārzs Fruittuin van West, kur dzīvnieki, augi, cilvēki un būves veido vienotu veselumu.

Vēl lasiet intervijas ar Būvindustrijas lielās balvas laureātiem Oļģertu Kraukli un Andreju Bočkarjovu.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 16 дней на портале
Был онлайн 18 апреля в 21:47
Строительный поисковик