Renovētā jūgendstila ēka Dzirnavu ielā 63 drīzumā būs pieejama jaunajiem iemītniekiem Новости

Renovētā jūgendstila ēka Dzirnavu ielā 63 drīzumā būs pieejama jaunajiem iemītniekiem

Вторник, 15 января, 2019

Pašā Rīgas centrā, Dzirnavu ielā 63, norit dzīvojamās ēkas pilnīga renovācija, lai jau 2019. gada martā tā varētu uzmirdzēt ar jaunu spozmi. Kopš oktobra, kad ir sākta dzīvokļu tirdzniecība šajā ēkā, jau 30% no tiem ir atraduši savus jaunos īpašniekus. Jūgedstila nama vēsturisko auru īpaši novērtē vietējais pircējs.

Piecu stāvu nams Dzirnavu ielā 63 līdzās tirdzniecības centram Galleria Riga ir celts 1912. gadā pēc arhitekta Nikolaja Hercberga projekta, ir viens no skaistākajiem Rīgas centra stateniskā jūgendstila namiem un ieņem nozīmīgu lomu arī Latvijas neatkarības atjaunošanā. Vienā no šī nama dzīvokļiem 1990. gada 22. martā pulcējās trimdas politologs Egils Levits, jurists Romāns Apsītis un zinātnieki Vilnis Eglājs un Rolands Rikards, lai veidotu Latvijas Neatkarības deklarācijas tekstu.

Pašlaik norit šīs ēkas pilnīga renovācija, kuru plānots pabeigt 2019. gada martā. Iepriekšējais nama īpašnieks jau bija restaurējis skaisto fasādi, tāpēc šobrīd tiek atjaunota pagalma fasāde, pilnībā mainītas visas inženierkomunikācijas, notiek ēkas oriģinālās un greznās kāpņutelpas restaurācijas darbs, tiek uzstādīts jauns firmas Kone ražotais lifts. Jāpiebilst, ka piecu stāvu namos Rīgas centrā lifti ir sastopami diezgan reti, tāpēc tā ir būtiska ēkas priekšrocība.

Pirmajā nama stāvā izvietosies kafejnīca un restorāns, bet pārējos četros stāvos, atsaucoties uz tendenci tirgū – pieprasījumu pēc nelieliem dzīvokļiem – izveidoti jauni, kompakti un komfortabli 20 divu un trīs istabu dzīvokļi platībā no 45 līdz 67 m². Visi dzīvokļi tiek piedāvāti ar pilnībā pabeigtu sienu un griestu apdari, jauniem koka logiem, kas nodrošina augstu skaņas izolācijas līmeni un aizsardzību pret trokšņiem. Grīdas segumam izvēlēts ozola franču skujiņas parkets un kvalitatīvas flīzes. Vannas istabās uzstādītas Casa Di Vanna dizaina vannas vai dušas un augstas kvalitātes („Laufen”, „Hansgrohe”) santehnika. Dzīvokļos ir funkcionāli izstrādātas iebūvētās mēbeles: studio tipa virtuves būs pilnībā nokomplektētas ar kvalitatīvu sadzīves tehniku un priekštelpā būs iebūvēts skapis. Rezervējot dzīvokļa iegādi tagad, jaunajiem īpašniekiem ir iespēja vienoties gan par dzīvokļu, gan mēbeļu tonalitāti, gan arī par konkrētās tehnikas un santehnikas iebūvi.

Ar pietāti attiecoties pret nama vēsturi un tā arhitektoniskajiem risinājumiem, prasmīgi meistari restaurējuši griestu apaļos izliekumus un ģipša griestu rozetes, saglabājot vismaz 2.80 m augstus griestus. Tāpat īpašu šarmu dzīvokļos ienes arī restaurētie “Ulmaņlaiku” čuguna radiatori. Katrā dzīvoklī tiks izveidota viedās mājas automātika, kas ļaus apkuri regulēt attālināti ar īpašas aplikācijas palīdzību un siltumu patērēt ekonomiski. Visi skaitītāju rādījumi (ūdens, siltums, energo patēriņš) tiks nolasīti automātiski. Dzīvokļu īpašniekiem par atsevišķu samaksu tiks piedāvāta arī mantu glabātuve pagrabā. Dzīvokļu cenas ir no 111 000 līdz 175 000 eiro.

„Latio” nekustamo īpašumu darījumu vadītāja Evija Dzenīte, runājot par šī nama priekšrocībām, bez izcilās atrašanās vietas – pašā galvaspilsētas centrā – un pievilcīgās dzīvokļa cenas šādā ēkā, min arī citas: „Liels retums gan jaunajos projektos, gan renovētajos namos ir iespēja iegādāties dzīvokli ar pilnu apdari un iebūvētām mēbelēm. Turklāt šis skaistais jūgendstila nams būs pilnībā renovēts. Visi atjaunošanas darbi tiek veikti ar lielu atbildību pret šī nama vēsturi, un tieši šī īpašā aura, kas jūtama ēkā, ir tā, ko novērtē vietējais pircējs, kurš dod priekšroku vēsturiskiem namiem, nevis dzīvokļiem jaunajos projektos. Arhitekti ir ļoti pārdomājuši dzīvokļu plānojumu, un atšķirībā no citiem jaunajiem projektiem apkārtnē, katrā guļamistabā ir paredzēta vieta lielam drēbju skapim.”

Projekta attīstītājs ir SIA „D63”, kas jau ir attīstījis vairākus nekustamā īpašuma projektus Rīgā. Renovācijas darbus veic SIA „Anzāģe” pēc arhitektes Annas Vasiļjevas un dizainera Mārča Šakauska projekta.

Источник: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 26 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик