Ceļu būves uzņēmums Новости

Ceļu būves uzņēmums "YIT Infra Latvija" palielinājis pamatkapitālu

Понедельник, 14 января, 2019

Ceļu būves uzņēmums SIA "YIT Infra Latvija" palielinājis pamatkapitālu par miljonu eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Pēc palielināšanas uzņēmuma pamatkapitāls ir 5 107 440 eiro.

Tāpat patlaban notiek "YIT Infra Latvija" reorganizācijas process, kura rezultātā "YIT Infra Latvija" tiks likvidēta un SIA "YIT Latvija" pārņems visas "YIT Infra Latvija" saistības un tiesības.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 2018.gada februāra sākumā tika pabeigta Latvijā strādājošo Somijas būvniecības uzņēmumu YIT un "Lemminkainen" apvienošana. Apvienošanas procesā "Lemminkainen" iekļauts YIT sastāvā. Pēc apvienošanās ceļu būves uzņēmums SIA "Lemminkainen Latvija" mainīja nosaukumu uz SIA "YIT Infra Latvija".

Par apvienošanos abi uzņēmumi paziņoja 2017.gada jūnijā, un tās nolūks ir stiprināt pozīcijas Ziemeļvalstu tirgū.

Lēsts, ka apvienotās kompānijas gada ieņēmumi būs 3,4 miljardi eiro, bet gada peļņa - 85 miljoni eiro. Iecerēts, ka ietaupījumi apvienošanās dēļ līdz 2020.gadam sasniegs 40 miljonus eiro. YIT darbojas Somijā, Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Dānijā, Krievijā, Polijā, Čehijā un Slovākijā.

Tāpat vēstīts, ka 2017.gadā "YIT Infra Latvija" strādāja ar 26,922 miljonu eiro apgrozījumu un guva 37 262 eiro peļņu. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Somijas kompānija "YIT Construction Ltd.".

Источник: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 21 день на портале
Был онлайн 18 апреля в 21:47
Строительный поисковик