Risinājums Virtuvēm ar gāzes plītīm, ņemot vērā jaunās prasības! Строительство
Фото: riga.lv

Risinājums Virtuvēm ar gāzes plītīm, ņemot vērā jaunās prasības!

Пятница, 11 января, 2019
VUGD saņēmis jau 30 sūdzības sakarā ar jaunajām izmaiņām tvaika nosūcēju lietošanā! 
 
Kā zināms, ar 1. janvāri spēkā stājusies prasība, kas aizliedz virtuvē virs gāzes plīts novietotos tvaika nosūcējus ievadīt ventilācijas šahtās.
 
Jaunā prasība aizliedz daudzdzīvokļu objektā dabīgās ventilācijas kanālam pievienot mehāniskās ventilācijas iekārtu (tvaika nosūcēju), ja telpā izvietots gāzes aparāts un nav ventilācijas, kas nodrošina pastāvīgu gaisa apmaiņu telpā un noplūdušās gāzes novadīšanu ārpus būves.

Par ugunsdrošības prasību pārkāpšanu fiziskajām personām uzliks naudas sodu no 30 līdz 280 eiro, juridiskajām personām — no 200 līdz 2400 eiro, liecina Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 179. pants. 

 

Risinājums? 

 

Lai nodrošinātu pastāvīgu gaisa apmaiņu virtuves telpā (kā to pieprasa jaunie normatīvi), nepieciešams telpu nodrošināt gan ar svaiga gaisa pieplūdi, gan nosūci. Ar detalizētāku informāciju un ieteikumiem, kuri būtu jāņem vērā izvēloties abas no šīm iekārtām varat iepazīties mehāniskās ventilācijas sistēmas rakstā.
LUNOS piedāvā visu nepieciešamo pareizas, kvalitatīvas un efektīvas gaisa apmaiņas nodrošināšanā:
Kā redzams, galvenais darbības princips un pieplūdes / nosūces sistēmas darbības princips ir nepārtraukta nosūces ventilatora darbība, kas telpā rada negatīvu spiedienu, līdz ar to, tiek radīta vilkme pieplūdes vārstam (šajā gadījuma LUNOS ALD), pa kuru konstanti tiek piegādāts kontrolēti svaigs gaiss telpā. LUNOS Silvento var izvadīt gan ventilācijas šahtā (kā redzams mezglā), gan ārsienā. (Kā tas būtu vairums virtuvēm šobrīd). 

 

Avots:
https://www.delfi.lv/tavamaja/aktuali/50719343_jaunas-izmainas-tvaika-nosuceju-lietosana-vugd-sanemis-jau-30-sudzibas

Foto: https://www.riga.lv/lv/news/lidz-gada-beigam-noteiktas-virtuves-ar-gazes-plitim-ir-jalikvide-tvaika-nosuceji?15764 Rīgas namu pārvaldnieks

Patriks Rudzitis @patriks_rudzitis
Projektu vadītājs
5 лет 4 месяца 26 дней на портале
Был онлайн 03 августа в 10:19
Строительный поисковик