Saldus novadā plāno būvēt liellopu novietni un kūtsmēslu krātuvi Новости

Saldus novadā plāno būvēt liellopu novietni un kūtsmēslu krātuvi

Понедельник, 7 января, 2019

Sākusies publiskā apspriešana par zemnieku saimniecības "Dumbrāji" ieceri Saldus novada Timmās, Jaunlutriņu pagastā, būvēt liellopu novietni un kūtsmēslu krātuvi, liecina Saldus novada pašvaldības informācija.

Būvniecības iecere paredz slaucamo govju fermas būvniecību, nodrošinot tajā vietu 131 govij un un kūtmēslu krājrezervuāru ar lietderīgo tilpumu 3000 kubikmetri.

Būvniecības iecerē paredzētā īpašuma valdošie vēji ir dienvidu vēji, kas iespējamās smakas no liellopu novietnes pārvietos dienvidu virzienā. Aptuveni kilometra attālumā esošais Jaunlutriņu pagasta centrs, kur koncentrējas lielāks iedzīvotāju skaits tuvākajā apkārtnē atrodas rietumu virzienā no paredzētās būves, ka rezultātā smakas no uzbūvētā objekta netikšot virzītas uz pagasta centra pusi.

Informatīvie materiāli par būvniecības ieceri no nākamās nedēļas būs apskatāmi Saldus novada pašvaldības administratīvajā ēkā un Apvienotās Jaunlutriņu un Šķēdes pagasta pārvaldes administratīvajā ēkā.

Atsauksmes var iesniegt līdz 4.februārim Saldus novada būvvaldē un Apvienotās Jaunlutriņu un Šķēdes pagasta pārvaldē.

Iecerētās būvniecības prezentācija notiks 21.janvārī plkst.17 Jaunlutriņu pagasta tautas nama telpās.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Šķēdes pagastā reģistrētās zemnieku saimniecības "Dumbrāji" apgrozījums 2017.gadā bija 114 396 eiro, bet peļņa - 33 592 eiro.

Источник: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 20 дней на портале
Был онлайн 18 апреля в 21:47
Строительный поисковик