Brazīlijas pilsēta Novaodesa piešķir zemi Latviešu centra ierīkošanai Новости

Brazīlijas pilsēta Novaodesa piešķir zemi Latviešu centra ierīkošanai

Воскресенье, 18 ноября, 2018

Brazīlijas pilsēta Novaodesa piešķīrusi zemi Latviešu centra ierīkošanai, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Lai arī politiskā nestabilitāte kontinentā pēdējās desmitgadēs nav bijis veicinošs faktors latviešu organizāciju darbībai, 14.novembrī ĀM speciālo uzdevumu vēstnieks diasporas jautājumos Atis Sjanīts piedalījās svinīgajā ceremonijā Novaodesas pilsētas domē, kuras pilsētas mērs Benžamins Bils Vieira de Souza parakstīja domes pieņemto lēmumu par zemes gabala piešķiršanu Latviešu centra ierīkošanai, informēja ministrijā.

Līdz 18.novembrim Sjanīts piedalās Dienvidamerikas un Karību latviešu apvienības (DAKLA) kongresā, kā arī pirmajā latviešu kultūras festivālā, kas par godu Latvijas simtgadei norisinās Brazīlijas lielākajā Latviešu centrā Novaodesā. Festivālu organizē Latviešu kultūras apvienība Brazīlijā.

Uzrunājot Dienvidamerikas un Karību latviešu apvienības kongresa dalībniekus, vēstnieks atzinīgi novērtēja ieguldīto darbu, ko pēdējos gados veikuši Brazīlijas tautieši latviskā mantojuma saglabāšanā, tostarp uzturot kora dziedāšanas un tautas deju tradīcijas. Latvija sniedz un arī turpmāk sniegs atbalstu, lai stiprinātu latviešu organizāciju darbību šajā tālajā kontinentā, solīja Sjanīts.

Savukārt rīt Sjanīts uzrunās latviešu kultūras festivāla galvenā notikuma - lieluzveduma "Ar Latviju sirdī" dalībniekus un klausītājus, kuru vidū būs gan vietējā deju kopa "Staburags", gan Cēsu Kultūras centra senioru deju kolektīvs "Dzirnas". Tā būs iespēja pateikties tiem latviešiem, kuri ir daudz darījuši latvietības saglabāšanā lielākajos Brazīlijas latviešu centros Novaodesā, Ižuī, Vārpā un Sanpaulu, kā arī citās vietās.

Svētki noslēgsies svētdien ar dievkalpojumu vienā no Novaodesas latviešu baptistu baznīcām.

Источник: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 17 дней на портале
Был онлайн 18 апреля в 21:47
Строительный поисковик