Новости

"Skonto Būve" uzsāk Okupācijas muzeja pārbūves darbus

Пятница, 14 сентября, 2018

Ceturtdien, 13. septembrī, svinīgi iemūrējot kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm, tika uzsākti Latvijas Okupācijas muzeja pārbūves darbi. "Skonto Būve" Okupācijas muzeja pārbūvi un jaunās piebūves celtniecības darbus veiks pēc Amerikas latviešu arhitekta Gunāra Birkerta veidotā projekta.

"Okupācijas muzejs ir viens no Latvijas valsts simboliem, kas liek atcerēties mūsu valsts vēstures traģiskākas lapas puses. Tāpēc mums kā būvniekiem ir liels gods un vienlaikus arī liela atbildība uzsākt Latvijas Okupācijas muzeja pārbūves darbus. Mēs strādāsim maksimāli efektīvi, lai jau 2020. gadā Okupācijas muzejs varētu atgriezties savās mājās un vēstures liecības jau jaunā veidolā varētu nest arī nākamajām paaudzēm," svinīgajā kapsulas iemūrēšanas pasākumā uzsvēra "Skonto Būve" valdes loceklis Juris Pētersons.

Svinīgajā kapsulas iemūrēšanā piedalījās Latvijas Republikas kultūras ministre Dace Melbārde, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards, Latvijas Okupācijas muzeja biedrības valdes priekšsēdis Valters Nollendorfs, Latvijas Okupācijas muzeja direktors Gunārs Nāgels un Valsts nekustamie īpašumi valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis.

"Skonto Būve" līgumu ar Valsts nekustamie īpašumi par Latvijas Okupācijas muzeja pārbūvi parakstīja 2018. gada 29. maijā. Okupācijas muzeja pārbūves projekts ir iekļauts Valsts nekustamie īpašumi pārmaiņu programmā "100 adreses Latvijas valsts simtgadei", kas paredz būvniecību īstenot tā, lai ar ēkām varētu lepoties arī pēc simts gadiem.

Par "Skonto Būve"

"Skonto Būve" ir viens no vadošajiem būvniecības uzņēmumiem Latvijā, kas veic celtniecības un projektēšanas darbus, tiltu, ceļu, būvju konstrukciju projektēšanu, arhitektūrprojektēšanu un plaša profila inženierkomunikāciju projektēšanu.

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 25 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик