Piepildīti teju visi Valmieras daudzdzīvokļu īres namu dzīvokļi Новости

Piepildīti teju visi Valmieras daudzdzīvokļu īres namu dzīvokļi

Четверг, 6 сентября, 2018

No 150 pieejamajiem pirmajiem Valmieras daudzdzīvokļu īres namu dzīvokļiem patlaban iedzīvotājiem brīvi pieejami vēl 55, informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Laura Moča.

Īres nami Valmierā, Ķieģeļu ielā 8 un Mālu ielā 1, ekspluatācijā pieņemti šā gada jūnijā un patlaban turpinās brīvo dzīvokļu īres tiesību izsoles.

Moča stāstīja, ka rīt, 6.septembrī, notiks Valmieras īres namu atklāšanas pasākums, kurā pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks ("Valmierai un Vidzemei") iepazīstinās ar projektu, stāstot par šā brīža situāciju Valmierā īres tirgū un dzīvojamā fonda pieejamību, par to, kāds bija ceļš līdz idejas realizācijai un kādu ietekmi uz pilsētas un reģiona attīstību atstāj projekta realizācija.

Savukārt Valmieras pašvaldības kapitālsabiedrības SIA "Valmieras namsaimnieks" valdes priekšsēdētājs Valdis Jēgers klātesošos informēs par īres namu celtniecības gaitu un kārtību, kādā pie īres dzīvokļiem tikušas ģimenes.

Atklāšanas pasākums notiks plkst.17.15 Ķieģeļu ielā 8, 41.dzīvoklī. Bez tam šajā dienā Valmierā notiks arī slēgta diskusija par dzīvojamā fonda attīstību un mājokļu politiku Latvijā, iepazīstoties ar Valmieras piemēru, pārrunājot tā realizācijas gaitu un izaicinājumus, kā arī izvērtējot Valmieras pilsētas pašvaldības nākotnes ieceres attīstības veicināšanā reģionā.

Jau ziņots, ka 2016.gada septembrī tika parakstīts līgums par daudzdzīvokļu īres namu būvniecību Valmierā, Ķieģeļu ielā 8/Mālu ielā 1. Šis ir Latvijā vēl nebijis projekts, kad pašvaldības kapitālsabiedrība SIA "Valmieras namsaimnieks" būvējis daudzdzīvokļu namus, kas paredzēti īrei, nevis tirdzniecībai.

Pērnā gada martā SIA "Valmieras namsaimnieks" valdes priekšsēdētājs Valdis Jēgers un valdes locekļi Kaspars Kalniņš un Jānis Zemļickis parakstīja līgumu ar AS "SEB Banka" valdes locekli Arni Škaparu par 5,9 miljonu eiro lielu ilgtermiņa aizdevumu daudzdzīvokļu dzīvojamo īres māju būvniecībai.

Ņemot vērā iedzīvotāju interesi, Valmieras pilsētas pašvaldības dome šā gada martā lēmusi par vēl četru jaunu daudzdzīvokļu īres namu būvniecību ar aptuveni 300 jaunu īres dzīvokļu piedāvājumu.

Источник: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 26 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик