Satiksmei atvērts tilts pār Vidumupīti Ventspilī Новости

Satiksmei atvērts tilts pār Vidumupīti Ventspilī

Пятница, 3 августа, 2018

Ventspilī pabeigta Vidumupītes Sarkanā tiltiņa rekonstrukcija un tas ir atvērts gājējiem un transportlīdzekļu kustībai, aģentūru LETA informēja Ventspils Komunālās pārvaldes pārstāve Līga Zute.

Tiltam veikta nesošo konstrukciju pārbūve, velves atjaunošana, jauna seguma izbūve, tāpat uzlikti jauni un atjaunotie norobežojošie granīta balsti. Nodrošināta arī velves galu dekoratīvā apdare ar māla ķieģeļiem un tilta fasāžu krāsošana, kā arī citi darbi.

Ventspils Sarkanais tilts pāri Vidumupītei celts 20.gadsimta sākumā un atrodas Kuldīgas ielā pie Reņķa dārza. Sākotnēji tilts ticis celts arkveidā ar četriem granīta margu balstiem, norobežojot abas puses, Latvijas pirmās brīvvalsts laikā tiltam izbūvētas biežākas margas. Vēlāk tiltu paplašinot un izbūvējot arī gājēju un velosipēdu celiņu, tam papildus izbūvētas dzelzsbetona konstrukcijas, tilts iztaisnots un tam piešķirts funkcionāli primitīvāks vizuālais tēls.

Izpētot tilta konstrukciju, atklājās, ka tilta pāreja ir sliktā tehniskajā stāvoklī, līdz ar to bīstama automašīnu pārbraukšanai.

Jau vēstīts, ka darbus par 159 508 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa veikusi SIA "Būvinženieris". "Būvinženieris" ir Tukumā reģistrēts uzņēmums, kas 2017.gadā strādāja ar 552 975 eiro apgrozījumu un 45 720 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 26 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик