Latvijas Būvuzņēmēju partnerība kļuvusi par Eiropas Būvniecības industrijas federācijas biedru Новости

Latvijas Būvuzņēmēju partnerība kļuvusi par Eiropas Būvniecības industrijas federācijas biedru

Суббота, 14 июля, 2018

Latvijas Būvuzņēmēju partnerība kļuvusi par Eiropas Būvniecības industrijas federācijas (FIEC) biedru, aģentūru LETA informēja biedrībā.

FIEC ir ietekmīgākā būvniecības nozares darba devēju un uzņēmēju interešu paudēja Eiropas Savienībā (ES), kas iekļauta Eiropas Komisijas interešu organizāciju sarakstā, ar kurām tai atbilstoši Līgumam par ES darbību ir jākonsultējas nozares vārdā.

Latvijas Būvuzņēmēju partnerības vadītāja Baiba Fromane pauda gandarījumu par biedrības uzņemšanu FIEC, kurai kā ES institūciju sociālajam partnerim būvniecības jomā ir liela ietekme nozarei būtisku lēmumu pieņemšanā. "Mūsu mērķis kā vienīgajai FIEC pārstāvētajai Latvijas organizācijai ir virzīt Latvijas būvniecības nozares intereses Eiropas līmenī, aktīvi paužot savu viedokli un iesaistoties tās iekšējās procedūrās. Vēlamies arī veidot sadarbības tīklu ar citām Eiropas valstīm labās prakses apgūšanā un veiksmīgu projektu realizēšanā," sacīja Fromane.

FIEC vadītājs Ulrihs Pecolds sacīja, ka pirmais solis ceļā uz formālu Latvijas Būvniecības partnerības uzņemšanu federācijā tika pieņemts, FIEC vadības komitejai jūnija beigās lemjot virzīt apstiprināšanai biedrības pieteikumu FIEC Ģenerālajā asamblejā šā gada 30.novembrī. "Mēs ar prieku sadarbosimies ar Partnerību mūsu kopējo interešu jautājumos," uzsvēra Pecolds.

Lai arī Latvijas Būvuzņēmēju partnerības biedra statuss FIEC stāsies spēkā no 2019.gada, biedrība jau pašlaik varēs līdzdarboties federācijas darbībā, piedaloties sanāksmēs un lēmumu pieņemšanas procedūrās.

FIEC pārstāv un virza Eiropas būvniecības industrijas intereses ES institūcijās, kā arī veicina izpratni par nozari politikas veidotāju un plašākas sabiedrības vidū. Organizācijā apvienojušies 30 biedri no 26 Eiropas valstīm, tostarp arī Igaunijas, Lietuvas un Latvijas.

Источник: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 16 дней на портале
Был онлайн 23 часов назад
Строительный поисковик