Seminārus par būvniecības ieceres un būvprojekta e-saskaņošanas ieviešanu varēs noskatīties tiešraidē Новости

Seminārus par būvniecības ieceres un būvprojekta e-saskaņošanas ieviešanu varēs noskatīties tiešraidē

Вторник, 26 июня, 2018

2018.gada 26. un 27. jūnijā notiks semināri būvniecības ieceres iesniedzējiem, projektētājiem un tehnisko noteikumu izsniedzējiem par Būvniecības informācijas sistēmas (BIS) www.bis.gov.lvjauno funkcionalitāti – būvniecības ieceres un būvatļaujas e-saskaņošanu. Semināri notiks Ekonomikas ministrijā Rīgā, Brīvības ielā 55, no plkst. 10.00 līdz 13.00. Tā kā par semināriem bija liela interese, un visiem klātienē to nebija iespējams nodrošināt, Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) organizēs tiešraides. Pēc pasākumiem būs pieejami arī videoieraksti.

Otrdien, 26. jūnijā plkst. 10.00, notiks klātienes seminārs būvniecības ieceres iesniedzējiem un projektētājiem, kurā dalību jau pieteikuši vairāk nekā 100 dalībnieki. Darba kārtībā būs būvniecības ieceres iesnieguma izveidošana, tehnisko noteikumu pieprasīšana un saņemšana, ieceres iesniegšana būvvaldē un citi soļi. Semināru tiešraidē varēs vērot BVKB tīmekļa vietnēun Būvniecības informācijas sistēmas BIS portālā.

Trešdien, 27. jūnijā plkst. 10:00, notiks klātienes seminārs tehnisko noteikumu izsniedzējiem ar tikpat lielu dalībnieku skaitu. Darba kārtībā būs tehnisko noteikumu izsniegšana, elektronisko projektu izskatīšana, līgums par sistēmas lietošanu, organizācijas uzstādījumi, lietotāju administrēšana un citi jautājumi. Semināru tiešraidē varēs vērot BVKB tīmekļa vietnē un Būvniecības informācijas sistēmas BIS portālā. Apmācības nodrošinās sistēmas izstrādātājs SIA “Tieto Latvia”, tiešraides nodrošinās nacionālā informācijas aģentūra LETA.

Mācības notiek, lai būvniecības procesa dalībnieki sagatavotos no 2018. gada 1. jūlija strādāt digitālā vidē, elektroniski saskaņojot būvniecības ieceres un būvprojektus.Aicinām visus interesentus sekot semināru norisei tiešraidē, lai uzzinātu par aktualitātēm BIS attīstībā, kā arī apgūtu jaunās funkcionalitātes lietošanu. Lai gan pēc 1. jūlija joprojām kādu laiku būs iespējama arī papīra dokumentu aprite, lielākā daļa būvniecības procesa dalībnieku atzīst, ka e-saskaņošana ļautu būtiski ietaupīt laiku un resursus, kas šobrīd tiek veltīti būvniecības ieceres un būvprojekta saskaņošanai.

Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekta Nr.2.2.1.1/17/I/021 “Būvniecības procesu un informācijas sistēmas attīstība (1.kārta)” ietvaros notiek Būvniecības informācijas sistēmas pilnveide, kas nodrošinās digitālu būvniecības procesa pārvaldību (iecere, būvniecība, ekspluatācija), kur visi ar būvi saistītie dati būs vienuviet – kā “digitālajā būves dokumentu plauktā”

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 лет 11 месяцев 1 день на портале
Был онлайн 25 августа в 12:04
Строительный поисковик