Uzsāk energoefektīvāko ēku vērtēšanu klātienē Новости

Uzsāk energoefektīvāko ēku vērtēšanu klātienē

Четверг, 31 мая, 2018

Pirmdien, 4. jūnijā, tiek sākta konkursā „Energoefektīvākā ēka Latvijā 2018” iesniegto projektu otrās kārtas vērtēšana - trīs dienas konkursa žūrija klātienē apmeklēs un vērtēs 14 energoefektīvas ēkas septiņās Latvijas pilsētās.

Pirmdien, 4. jūnijā, konkursa žūrija apmeklēs trīs atjaunotās daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas Liepājā (Bāriņu ielā 8/10, Klaipēdas ielā 70, Klaipēdas ielā 126) un vienu atjaunotu daudzdzīvokļu ēku Jelgavā (Katoļu ielā 17). Tāpat žūrija apsekos atjaunoto sabiedrisko ēku Ventspilī, Jūras ielā 34.

Otrdien, 5. jūnijā, žūrija vērtēs divas jaunbūves daudzdzīvokļu ēkas Rīgā - Grostonas ielā 12 un Jūrmalas gatvē 82 k-1, kā arī vienģimenes ēku Rīgā, Imulas ielā 1a. Žūrija apmeklēs arī divas atjaunotas daudzdzīvokļu ēkas Daugavpilī (Kandavas ielā 4 un Jātnieku ielā 88).

Savukārt, trešdien, 6. jūnijā, konkursa žūrija apmeklēs četras atjaunotas daudzdzīvokļu ēkas Cēsīs (Vaives ielā 4) un Valmierā (Annas ielā 4, Kauguru ielā 1, Stacijas ielā 22). Papildu informācija par šīm ēkām un žūrijas darbu katru dienu tiks publicēta konkursa mājaslapā www.energoefektivakaeka.lv un facebook.com kontoswww.facebook.com/dzivosiltak; https://www.facebook.com/BuvinzenierisLBS.

Konkurss „Energoefektīvākā ēka Latvijā” tiek organizēts jau astoto gadu ar mērķi veicināt labo praksi ēku energoefektivitātes jomā, veidot sabiedrības izpratni par ēku siltumnoturību, kā arī siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanas nozīmi un iespējām, lai radītu kvalitatīvu un arhitektoniski izteiksmīgu dzīves telpu.

Konkurss „Energoefektīvākā ēka Latvijā 2018” tika izsludināts šā gada martā un pieteikumus konkursam varēja iesniegt līdz šā gada 18. maijam. Kopumā konkursā tika iesniegti 14 projektu pieteikumi. Plānots, ka konkursa komisija darbu beigs jūnija vidū. Noslēguma pasākums un konkursa laureātu paziņošana plānota 2018. gada 20. jūnijā.

Konkursu organizē Ekonomikas ministrija sadarbībā ar žurnālu „Būvinženieris” un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju. Detalizētāka informācija par konkursu pieejama interneta vietnē: www.energoefektivakaeka.lv.

Konkursa atbalstītāji ir Profine Baltic pārstāvniecība, SIA „Paroc”, SIA „Saint-Gobain Celtniecības Produkti”, SIA „Knauf”, SIA "Rockwool", SIA "Robert Bosch", Attīstības finanšu institūcija Altum, AS "LAFIPA", AS "Latvenergo", SIA "Sika Baltic", SIA "DAW Baltica", istabai.com un SIA "EJOT Baltic". Konkursa informatīvie atbalstītāji ir laikraksts “Latvijas Avīze”, būvniecības portāli www.abc.lv, www.buvlaukums.lv, www.building.lv un www.buvbaze.lv.

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 лет 10 месяцев 13 дней на портале
Был онлайн 25 августа в 12:04
Строительный поисковик