Līdz maija beigām būvkomersantiem jāiesniedz ikgadējā informācija Būvkomersantu reģistrā Новости

Līdz maija beigām būvkomersantiem jāiesniedz ikgadējā informācija Būvkomersantu reģistrā

Пятница, 18 мая, 2018

Katru gadu līdz 31.maijam būvkomersantiem ir jāatjauno informācija Būvkomersantu reģistrā par darbību un vidējo būvniecībā nodarbināto skaitu iepriekšējā gadā, informēja Būvniecības valsts kontroles birojā (BVKB).

No visiem Latvijas būvkomersantiem (aptuveni 5000) līdz šā gada 15.maijam informāciju ir iesnieguši apmēram 30%.

Atbilstoši normatīvajiem aktiem visiem komersantiem, kas sniedz būvniecības pakalpojumus neatkarīgi no darbības sfēras, ir jāreģistrējas Būvkomersantu reģistrā. Ikgadējo informāciju iespējams iesniegt ātrāk un ērtāk, izmantojot e-pakalpojumu Būvniecības informācijas sistēmā BIS "bis.gov.lv".

2018.gada 1.janvārī stājās spēkā grozījumi būvkomersantu reģistrācijas noteikumos, kas ietekmē būvkomersantu iesniedzamo ikgadējo informāciju, tāpēc būvkomersantiem jāņem vērā, ka: papildus kopējam un pašu spēkiem sniegto būvniecības vai arhitektūras pakalpojumu apjomam ir jānorāda būvkomersanta neto apgrozījums; valsts nodevas maksājums par ikgadējās informācijas iekļaušanu Būvkomersantu reģistrā attiecas uz visiem būvkomersantiem neatkarīgi no to darbības sfēras; valsts nodeva par ikgadējās informācijas iekļaušanu Būvkomersantu reģistrā ir maksājama, ņemot vērā būvkomersanta neto apgrozījumu iepriekšējā gadā.

Atbilstoši normatīvajiem aktiem būvkomersantu var izslēgt no reģistra, ja būvkomersants noteiktajā termiņā nav iesniedzis ikgadējo informāciju.

Источник: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 22 дня на портале
Был онлайн 18 апреля в 21:47
Строительный поисковик