Stradiņa slimnīca A korpusa būvniecībā atsakās no idejas par pusmiljonu eiro vērta tuneļa izbūvi Новости

Stradiņa slimnīca A korpusa būvniecībā atsakās no idejas par pusmiljonu eiro vērta tuneļa izbūvi

Среда, 16 мая, 2018

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) A korpusa otrajā kārtā tika pieņemts lēmums neizbūvēt iecerēto savienojumu ar 21.korpusu, kas varētu izmaksāt ap 500 000 eiro, šodien Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē teica PSKUS Jaunās būvniecības daļas vadītājs Jānis Komisārs.

Pēc viņa paustā, atteikšanās no idejas saistīta ar 21.korpusa tehnisko stāvokli, proti, slimnīcas valdes lēmums pieņemts, pamatojoties uz lietderības un ekonomiskiem apsvērumiem.

Finanšu ministrijas (FM) pārstāve Diāna Rancāne norādīja, ka Eiropas Komisija (EK) ir informēta par izmaiņā projektā, tāpēc šādam solim nevajadzētu radīt sarežģījumus ar Eiropas Savienības struktūrfondu apguvi.

Arī kopumā projektam, pēc FM pārstāves paustā, nav redzami riski, tomēr viss būšot atkarīgs no gala aprēķiniem par projektā paveikto. Turklāt projekta īstenošanas ziņa pret EK paredzēta laika rezerve, piebilda Rancāne.

Jau ziņots, ka nākamā gada aprīlī varētu sākties Stradiņa slimnīcas A korpusa 2.kārtas būvniecības darbi, kuriem pēc plāna jāturpinās līdz 2021.gada decembrim. Kopumā visu A korpusa 2.kārtu iecerēts pabeigt līdz 2022.gada maijam.

Apjomīgā projekta kopējās izmaksas ir 91,069 miljoni eiro, tostarp lielākā daļa jeb 71% no tā ir Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējums, 24% veido valsts finansējums, bet pārējos 5% jeb 4,45 miljonus eiro - slimnīcas līdzekļi.

Lielākā daļa jeb 75% projekta finansējuma paredzēti būvniecībai un būvuzraudzībai, 19% - iekārtām un aprīkojumam, 5% - būvprojektēšanai un autoruzraudzībai, bet vēl 1% finansējuma atvēlēts neparedzētiem izdevumiem.

Источник: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 17 дней на портале
Был онлайн 18 апреля в 21:47
Строительный поисковик