Rīkos metu konkursu Rīgas cirka vēsturiskās ēkas atjaunošanas un teritoriālās attīstības vīzijas izstrādei Новости

Rīkos metu konkursu Rīgas cirka vēsturiskās ēkas atjaunošanas un teritoriālās attīstības vīzijas izstrādei

Среда, 28 февраля, 2018

Rīgas cirka vēsturiskās ēkas atjaunošanas un teritoriālās attīstības vīzijas izstrādei tiks rīkots starptautisks metu konkurss, informēja VSIA "Rīgas cirks" valdes locekle Ināra Kehre.

Sīkāka informācija par šo metu konkursu tiks sniegta 2.martā plkst.11.30 gaidāmajā preses konferencē, kas notiks Rīgas cirka ēkas pagalmā esošajā stallī (ieeja no Alfrēda Kalniņa ielas). Pasākuma laikā tiks runāts ne tikai par metu konkursa izsludināšanu, bet arī par Rīgas cirka vizuālo identitāti, kā arī tā tuvākajiem plānotajiem notikumiem - pavasara izrādēm un cirka izglītības starptautisko konferenci.

Preses konferencē piedalīsies Kehre, Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretāre Dace Vilsone, Latvijas Arhitektu savienības pārstāvis Jānis Dripe, Rīgas cirka radošais direktors Mārtiņš Ķibers un jaunās cirka vizuālas identitātes autors Valters Verners.

Kehre norādīja, ka pašlaik turpinās cirka ēkas fasādes konservācijas darbi, un nākamais uzdevums ir vēsturiskās cirka arēnas atjaunošana un energoefektivitātes uzlabošana, kā arī citu cirka funkcijām nepieciešamo telpu sakārtošana un izveide.

Kā ziņots, pērn tika veikta Rīgas cirka ēkas tehniskā ekspertīze. Vērtējot Merķeļa ielā 4 esošās būves tehnisko nolietojumu, SIA "CMB" konstatēja, ka tās pamatkonstrukciju tehniskā nolietojuma kopumā ēka ir apmierinošā tehniskā stāvoklī ar nolietojumu 39% apmērā.

1888.gadā celtajam Rīgas cirkam ir noteikts valsts nozīmes kultūras objekta statuss. Pagājušā gada martā amatā ieceltā cirka direktore Ināra Kehre paudusi cerību, ka Rīgas cirks kļūs par daudzfunkcionālu un laikmetīgu cirka mākslas, mūzikas, dejas un citu starpdisciplināru pasākumu norises vietu. Tajā varētu darbosies arī cirka mākslas izglītības un rezidenču programmas.

Lai cirka tehniskā stāvokļa problēmu risinātu, no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem ēkas fasādes remontdarbiem tika piešķirti 349 676 eiro, bet konkursa rezultātā remontdarbus par 208 959 eiro veic SIA "Velve". Pagājušajā gadā šis pats uzņēmums par 6600 eiro veica arī ēkas fasādes nostiprināšanas darbus.

Par teju 209 000 eiro paredzēts veikt ēkas lāzerskenēšanu, tehnisko ekspertīzi un izveidojušos plaisu monitoringu. Tiek veikti ēkas pagaidu nostiprināšanas būvdarbi, fasādes konservācija un pamatu nostiprināšana, kā arī tiek segti autoruzraudzības un būvuzraudzības izdevumi. Pēc ēkas fasādes konservācijas būs iespējams veikt vispārēju ēkas pārbūves plānošanu ar mērķi to pielāgot mūsdienīga cirka funkcijām, kā arī mākslinieku un skatītāju vajadzībām.

Источник: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 26 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик

Подборка услуг по теме