Noslēgusies nacionālā kārta konkursā „Multi-Comfort House” topošajiem arhitektiem un būvniekiem Новости

Noslēgusies nacionālā kārta konkursā „Multi-Comfort House” topošajiem arhitektiem un būvniekiem

Пятница, 23 февраля, 2018

2018. gada 20. februārī Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras fakultātē (RTU AF) norisinājās 14. starptautiskā studentu konkursa “Multi-Comfort House 2018” nacionālās atlases kārta, kurā tika vērtēti 17 projekta priekšlikumi.

Par Latvijas 1. vietas ieguvējiem kļuva RTU arhitektūras fakultātes studenti Helmuts Nežborts un Beatrise Šteina ar projektu “Oasis”, bet 2. vietu saņēma divas komandas - Laumas Kalniņas un Aivas Dorbes projekts “Three peaks”, un Laura Dārta Ivane un Inese Gusta ar projektu “Shipyard community”.

Konkursa nacionālās kārtas uzvarētāji saņēma naudas balvas un iespēju pārstāvēt Latviju konkursa noslēdzošajā starptautiskajā kārtā Dubaijā.

Konkursu “Multi Comfort House” augstskolu studentiem rīko būvmateriālu koncerns „Saint-Gobain”, aicinot piedalīties studentus no arhitektūras, dizaina un būvinženierijas nodaļām. Konkursa mērķis ir veicināt studentu izpratni par akustiskā, termālā un vizuālā komforta nozīmīgumu un tā veiksmīgu integrēšanu arhitektūras risinājumos. Konkurss norisinās divās kārtās – nacionālā atlase un starptautiskā kārta.

Šī gada konkursa uzdevums bija radīt vīziju multikulturālai kopienai Dubaijā, kurai jāatspoguļo dzīvojamās ēkas, komerctelpu un publiskās vides risinājums.

Nacionālā žūrijas sastāvā bija „Saint-Gobain Latvia” pārstāvji Andris Lujāns un Nauris Ligeikis, RTU mācībspēki – Arhitektūras fakultātes dekāns, profesors Uģis Bratuškins, profesore Sandra Treija, docents Edgars Bondars, kā arī arhitekti Miķelis Putrāms un Guntis Grabovskis, un «Passive House Latvia» pārstāvji Mare Mitrēvica un Ervīns Krauklis. Žūrija izvērtēja 17 komandu projektus.

Apbalvošanas ceremonijā piedalījās arī Apvienoto Arābu Emirātu vēstniecības pārstāvis - Yousof Naser Albuainain Almazrouei.

Konkursa starptautiskā kārta norisināsies Dubaijā no 12. maija līdz 15. maijam.

SIA „Saint-Gobain Celtniecības Produkti” ir franču koncerna Saint-Gobain tirdzniecības uzņēmums Latvijā. Saint-Gobain projektē, ražo un izplata celtniecības un augstas veiktspējas materiālus, nodrošinot inovatīvus risinājumus izaugsmes izaicinājumiem, energoefektivitātei un vides aizsardzībai.

SIA „Saint-Gobain Celtniecības Produkti” pārstāv zīmolu grupu, kas ražo plaša spektra inovatīvus risinājumus būvniecības videi: Isover (pasaules līderis siltumizolācijas materiālu ražošanā), Weber (vadošais fasāžu, mūrjavu, flīžu līmju un grīdas sistēmu ražotājs), Gyproc (vadošais ģipškartona, ģipša plākšņu un ģipša akustisko griestu risinājumu ražotājs).

Источник: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 25 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик

Подборка услуг по теме