Daugavpilī sakārtos 18. novembra un Valkas ielu krustojumu Новости

Daugavpilī sakārtos 18. novembra un Valkas ielu krustojumu

Среда, 12 октября, 2016

Pilsētbūvniecības un vides komisijas sēdē skatīja Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta sagatavotos variantus 18. novembra un Valkas ielu krustojuma sakārtošanai.

Komunālās saimniecības pārvalde ierosināja attīstīt pašvaldības izveidotās pastāvīgās ielu tirdzniecības vietas- 18. novembra un Valkas ielu krustojumā, Cialkovska ielā un pie komunālajiem kapiem.

Paviljoni ir novecojusi, rada problēmas arī tirgotājiem. Līdz ar to aktualizējās jautājums arī par 18. novembra un Valkas ielu krustojumu, kur izveidojies stihisks tirgus. Komunālās saimniecības pārvaldē regulāri saņem iedzīvotāju sūdzības par nekārtībām šajā teritorijā.

Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta speciālisti piedāvā vairākus variantus, kā sakārtot šo krustojumu. Daugavpils mērs, Pilsētbūvniecības un vides komisijas priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis ierosināja sākumā sakārtot tirdzniecības vietu pie komunālajiem kapiem- izveidot autostāvvietu, nojumes un pārcelt tirdzniecību ar ziediem un vainagiem no 18. novembra un Valkas ielu krustojuma uz tirdzniecības vietu pie kapiem.

Nākošais solis būs krustojuma sakārtošana. Ierosināti bija divi varianti: būvēt modernas nojumes un paviljonus vai izveidot laukumu. Komisijas locekļi vienojās par laukuma izveidi. Tālākais uzdevums ir Valkas ielas sakārtošana un stihiskā tirgus likvidēšana.

Jānis Lāčplēsis uzsvēra, ka cilvēkus vienkārši izdzīt nevar, tirgotājiem jāpiedāvā cita vieta, iespējams, nedaudz tālāk Valkas ielā. Bet šo jautājumu vēl apsvērs. Daugavpils Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.  

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 25 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик