Instalāciju pārbūve telpās ar pabeigtu iekšējo apdari

Komunikāciju nomaiņa ēkās ar gatavu iekšējo apdari.

Pieprasīts un sarežģīts pakalpojums. Šajā gadījumā dzīvoklis Rīgā, 1.stāvā, ar savu katlumāju ēkas pagrabā.
Dzīvoklī izbūvēta apkures sistēma, radiatori aprīkoti ar parastiem noslēgvārstiem, neizolētas vara caurules novietotas aiz iekšienu izolācijas, tieši pie ēkas mūra ārsienas. Granulu patēriņš 70 m2 dzīvoklim 1 palete !!! mēnesī, dzīvokli apkures sistēma nespēj uzsildīt 20* C. Sanmezgli aprīkoti ar dvieļu žavētājiem bez pienācīgas armatūras. Siltuma ģenerators: čuguna siltummainis ar Pelltech 20pv granulu degli. Vienīgā apkures sistēmas vadība: bloks,kas ieslēdz degli pie katla t=40*C, izslēdz pie +50.
Projekta mērķis: novērst nelietderīgus siltuma zudumus no cauruļvadu sistēmas, uzpildīt apkures sistēmu ar nesasalstošu siltumensēju, automatizēt katliekārtu darbam pēc ieķstelpu termostata, panākt, lai radiatori silst vienmērīgi un nodrošina patstāvīgu t* telpās.

Darba gaita:
Esošo radiatoru aprīkošana ar termoventīļiem un termogalvām, tai skaitā arī dvieļu žāvētājiem.
Modificēta katla apsaiste ar Esbes kontrolieri vienam maisītājam, kas nodrošina konstantu uzstādīto padeves t* uz radiatoriem.
Granulu degļa vadibas bloks modificēts, tam uzstādīta telpas termostata pieslēgvieta, kā arī programmējams nedēļas termostats telpai.

Projekta rezultāts: telpās tiek nodrošināta patstāvīga, dažāda t* izvēlētajos diennakts laikos. Sistēma uzpildīta ar nesasalstošu siltumnesēju ilgstošas prombūtnes nodrošināšanai. Katlu ieslēdz/izslēdz telpas termostats. Ir iespēja mainīt radiatoru padeves t* atkarībā no ārgaisa t*.
Par to kā ir mainījies granulu patēriņš, spriest vēl nevar, jo projekts tika pabeigts apkures sezonas beigās.
Projekta izmaksas: materiāli 1515 +PVN materiāli, 848 +PVN darbs.

Pabeigšanas datums: 3 maijā 2018
Projekta budžets: 2 400 €
Būvnieks: Sandris Dektjarovs
Komunikāciju renovācija, apkures renovācija, granulu katls