Kā izveidot flīžu formu dārza celiņiem Dari pats

Kā izveidot flīžu formu dārza celiņiem

Ceturtdiena, 20 jūlijā, 2017

Flīžu dārza celiņi izveidoti ar savām rokām no jau gatavām polistirola formām, kas veikalā ir nopērkamas.

1. Sākumā nosakiet vietu, kur veidosiet dārza celiņu, tad, cik tas būs plats. Platuma noteikšanai var izmantot virvi un mietiņus. Puzles veida formas viegli savienot vienu ar otru, bet platumā izmērs 60X60 cm, kas ir pietiekams dārza celiņam. 

2. Kad izmerīts celiņa platums, ar lāpstu izrociet tranšeju 8-10cm dziļumā. Kārtīgi saspiediet zemi, vislabakais ar speciālu elektrisko zemes saspiedeju, jo ar rokām tas prasīs daudz vairak laika un pūles. Tad tranšejā var iebērt grants slāni vai oļus (3-4cm), bet pa virsu smiltis (5-6cm). Pirms uzlikt formu, smiltis vispirms ar ūdeni samitriniet. Tad formu iesmērejiet ar mašīna eļļu (var izmantot arī parasto augu elļu) un izlieciet formu uz smiltīm.

3. Sagatavojit maisījumu: cements 1 pret 3 daļas smilšu un pret 4 daļām škembu. Piejauciet speciālo maisījumu, kas satur kopā pamatni un pielejiet ūdeni. Bet, lai Jūsu dārza celiņš būtu krāsains, piejauciet krāsas maisījumu sev vēlamājās krāsās.

4. Tad aizpildiet formas, bet uzmanīgi, lai neielaistu gaisma burbuļus, pēc tam lieko noņemiet ar speciālu plastmasas vai metāla lāpstiņu.

Maisījums sāks cietēt pēc 30-40 minūtēm, bet formu nepieciešams tad akurāti noņemt un gatavās flīzes salikt pa tranšeju, un atkārtot šīs darbībības, kamēr ir izgatavots pietiekams daudzums betona formu. Formas noņemt ir diezgan viegli, ja vien nav aizmirsts tās ieeļot.

5. Tagad pati grūtākā daļa - nosargāt vēl līdz galam neizžuvušo betona flīzi no kaķiem vai bērniem, jo pilnībā tas izkaltīs tikai pec 2-3 dienām, un ta tikai, ja būs sauss un saulains laiks. Tāpēc aplieciet kādu nožogojumu.

Kā redziet, izveidot skaistu darza celiņu pašiem, nav sarežģīti. Tomēr pacenties nepieciešams gan, jo veidojat ērtībai un skaistumam, un ne uz vienu gadu. Tāpēc ir verts pacensties un pielietot fantāziju, lai pēc tam varētu baudīt savus darba augļus. Veiksmi Jums!

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas