Jūnija mēnesī sērijveida dzīvokļu cenas augušas Kauguros un Jelgavā Ziņas

Jūnija mēnesī sērijveida dzīvokļu cenas augušas Kauguros un Jelgavā

Pirmdiena, 10 jūlijā, 2017

Jūnijā sērijveida dzīvokļu cenas augušas Kauguros un Jelgavā, bet Ogrē un Salaspilī tās nav mainījušās, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Šā gada jūnijā dzīvokļu cenas Jelgavā turpināja palielināties - mēneša laikā cenas pieauga par 1,1%. Sērijveida dzīvokļu vidējā cena jūnijā sasniedza 453 eiro par kvadrātmetru. Kopš 2017.gada sākuma Jelgavā sērijveida dzīvokļu cenas pieauga par 12,3%.
Jūrmalā, Kauguros 2017. gada jūnijā sērijveida dzīvokļu cenas palielinājās par 2,1% un dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena sasniedza 508 eiro par kvadrātmetru. Kopš 2017. gada sākuma dzīvokļu cenas kopumā palielinājās par 8,2%. Salīdzinot ar citām vietām Rīgas apkārtnē, dzīvokļu cenas Kauguros pieaug vislēnāk, norāda "Arco Real Estate".
Savukārt Ogrē šā gada jūnijā sērijveida dzīvokļu cenas nemainījās un dzīvokļu vidējā cena saglabājās 522 eiro par kvadrātmetru pozīcijā. 2017. gadā dzīvokļu cenas Ogrē kopumā pieauga par 8,9%. Gada pirmajos piecos mēnešos dzīvokļu cenām bija tendence palielināties, bet jūnijā cenu pieaugums apstājās. Pārskatā teikts, ka Ogrē jūnijā bija salīdzinoši maz dzīvokļu piedāvājumu, ko var uzskatīt par vienu no galvenajiem cenu pieauguma iemesliem.
Arī Salaspilī šā gada jūnijā dzīvokļu cenas nemainījās un sērijveida dzīvokļu vidējā cena saglabājās 579 eiro par kvadrātmetru pozīcijā. Kopš 2017. gada sākuma sērijveida dzīvokļu cenas Salaspilī kopumā palielinājās par 8,6%. Atšķirībā no lielākajiem Rīgas mikrorajoniem un citām Rīgas apkārtnes vietām, jūnijā Salaspils dzīvokļu cenu pieaugums neturpinājās.

Avots: aprinkis.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē