Rīgā taps 7000m2 lielas industriālās telpas kravas transporta servisam Ziņas

Rīgā taps 7000m2 lielas industriālās telpas kravas transporta servisam

Trešdiena, 28 februārī, 2024

Projektēšanas un būvniecības birojs "SEP" uzsāk jaunu un ambiciozu projektu komerciālā un kravas transporta apkopes sfērā. Proti, "SEP" birojs uzsācis projektēt industriālās telpas "Skuba Latvija" kravas auto apkopes servisam.

"SEP" projektēto industriālo telpu kopējā platība paredzēta 7000m2 apmērā, kas ir nozīmīgs mērogs šāda veida industriālajiem projektiem Latvijā.

Ņemot vērā, ka pēc būvniecības pabeigšanas telpās "Skuba Latvija" nodrošinās kravas un komerciālā transporta servisa apkopi un rezerves daļu tirdzniecību, telpu projektēšana "SEP" projektētājiem solās būt izaicinoša tehnoloģisko prasību dēļ. Projektēšanas gaitā "SEP" projektētājiem nepieciešams paredzēt sarežģītu servisa iekārtu integrāciju telpās. Tas ietver modernus tehnoloģiskos, automatizācijas un vides risinājumus, kas atbilst visaugstākajiem nozares standartiem.

Projektēšanas un būvniecības biroja "SEP" komercdirektors Oļegs Umanskis, komentējot jaunā objekta projektēšanu, norāda uz profesionāliem izaicinājumiem: ""Skuba Latvija" prasības savām jaunajām servisa telpām no projektēšanas viedokļa ir izaicinošas, un šis noteikti nav tipveida industriālais projekts. Te ir gan mērogs, gan plānoti tehniski sarežģīti risinājumi, kurā kombinēsies funkcionalitāte un mūsdienīgas tehnoloģijas."

Kā piemēru O. Umanskis min sarežģīto ventilācijas sistēmu, kas jāiekļauj objekta projektā. "Daļa kravas auto servisa pakalpojumu paredzēti režīmā, kad tiem ir ieslēgti dzinēji. Līdz ar to ventilācijas sistēmai ir jābūt jaudīgai, lai izplūdes gāzes tiktu savāktas un darbinieki droši varētu atrasties servisa telpās. Tāpat arī servisā paredzēta eļļu maiņa - "SEP" projektētājiem jāatrod risinājums kā to efektīvi savākt un videi draudzīgā veidā uzglabāt," norāda Umanskis.

Par projektēšanas un inženierijas biroju SEP

Latvijas projektēšanas un inženierijas birojs SEP (A/S "Siltumelektroprojekts") ar tā 70 gadu pieredzi nodrošina visaptverošus civilās un industriālās inženierijas risinājumus gan Latvijā, gan pasaulē. Birojā darbojas vairāk nekā 40 inženieru komanda, kuri pārstāv 8 dažādas inženiertehniskās nodaļas, un tas ļauj SEP nodrošināt kvalitatīvu un efektīvu būvniecības projektu izstrādi. To apliecina biometāna ražošanas rūpnīcu, koģenerācijas staciju, atomelektrostaciju projektēšanas, uc. civilās un industriālās inženierijas uzsāktie un realizētie projekti Latvijā, ES valstīs un ASV.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 25 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē