Liepājas stadionam Daugava atjaunots skrejceļš un vieglatlētikas zona Ziņas

Liepājas stadionam Daugava atjaunots skrejceļš un vieglatlētikas zona

Trešdiena, 4 oktobrī, 2023

Par vairāk nekā 500 000 eiro Liepājas stadionam "Daugava" atjaunots skrejceļš un vieglatlētikas zona, aģentūru LETA informēja Liepājas pašvaldības sabiedrisko attiecību un mārketinga daļa.

Stadionam šovasar uzklāts jauns gumijas segums visā skriešanas un vieglatlētikas sektorā kopumā 7070 kvadrātmetru platībā. Līdz ar to tagad sportistiem tiek nodrošināts drošs un kvalitatīvs treniņu process gan skriešanas disciplīnās, gan citās vieglatlētikas disciplīnās, tostarp, augstlēkšanā, kārtslēkšanā, tāllēkšanā, trīssoļlēkšanā, šķēršļu skrējienā, lodes grūšanā, šķēpa, diska un vesera mešanā. 

Darbus veica uzņēmums SIA "CTB" un tā apakšuzņēmēja SIA "Sporta halle", kas bija atbildīgi par darbu īstenošanu.

"Stadiona atjaunošanas darbi ir nozīmīgs solis, lai Liepājai turpmāk nebūtu nekādu šķēršļu starptautisku sacensību organizēšanā," norāda Liepājas Olimpiskā centra valdes priekšsēdētājs Gatis Griezītis, uzsverot, ka pilsētas sporta infrastruktūra līdz ar šo projektu ir tikai stiprinājusies.

Drīzumā tiks sākts darbs arī pie stadiona apgaismojuma sistēmas uzlabošanas, kas turpināsies līdz pat decembrim. Pēc darbu veikšanas Liepājas stadions atbildīs Latvijas Futbola federācijas stadionu un infrastruktūras noteikumu "Virslīgas stadions" prasībām un starptautisku sacensību norises prasībām. 

Par apgaismojuma sistēmas uzlabošanas darbu veikšanu atbilstoši iepirkuma konkursam noslēgts līgums ar uzņēmēju SIA "OMS".

Projekta "Infrastruktūras attīstība stadionā "Daugava"" 2. kārta tiek veikta ar Valsts reģionālās attīstības aģentūras un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem pasākumā "Reģionālās attīstības atbalsta pasākums - infrastruktūras pielāgošana un uzturēšana". Kopējās projekta izmaksas ir 550 832 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), no kā daļa - 244 599 eiro - ir valsts budžeta finansējums.

Stadions "Daugava" atrodas Jūrmalas parkā. Tas kopumā var uzņemt 4022 skatītājus - 3051 apmeklētāju lielajās tribīnēs un 971 skatītāju mazajās.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 24 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē