Nākamnedēļ diskutēs par aktuālo situāciju zemju un privātmāju tirgū Ziņas

Nākamnedēļ diskutēs par aktuālo situāciju zemju un privātmāju tirgū

Pirmdiena, 11 septembrī, 2023

Lai pārrunātu Latvijas nekustamā īpašuma tirgus aktualitātes, tostarp analizētu pašreizējo tirgus situāciju zemju iegādes un privātmāju būvniecības tirgū, Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācija (LANĪDA) piektdien, 15.septembrī, tiešsaistē organizēs nozares ekspertu diskusiju, aģentūru LETA informēja LANĪDA pārstāvji.

LANĪDA izpilddirektore Sandra Rasnača norāda, ka šī brīža ekonomisko apstākļu dēļ privātmāju būvniecības izmaksas kvadrātmetrā sāk būtiski konkurēt ar dzīvokļu cenām jaunajos projektos. Diskusiju laikā tiks analizēti faktori, kas veicinājuši šādas situācijas rašanos, kā arī tiks mēģināts rast atbildes uz jautājumu - vai tuvākajā laikā pieaugs aktivitāte apbūves zemju tirgū. Tāpat tiks debatēts par to, kā mūsdienās par saprātīgu cenu uzbūvēt māju.

Diskusijas divos atsevišķos ekspertu sastāvos notiks piektdien, 15.septembrī, no plkst.10 līdz 13, un tām tiešraidē varēs sekot līdzi LANĪDA un bankas "Citadele" "Facebook" lapās.

Diskusijā "Zemju tirgus Latvijā" piedalīsies Valsts zemes dienesta ģenerāldirektore Vita Narnicka, Cēsu novada pašvaldības Teritorijas plānošanas un stratēģiskās attīstības nodaļas vadītāja pienākumu izpildītāja Madara Jenerte, bankas "Citadele" privātpersonu apkalpošanas direkcijas vadītājs Jānis Mūrnieks, sertificēts vērtētājs Andris Šalgūns. Diskusijas moderators būs LANĪDA valdes loceklis Edgars Šīns.

Savukārt diskusijas "Privātmāja šodienas ekonomikas realitātē" dalībnieki būs "Pavasars grupas uzņēmu īpašnieks Inguss Pavasars, Valmieras novada pašvaldības būvvaldes vadītāja un arhitekte Jolanta Brūniņa, "Green Space" Pārdošanas nodaļas vadītājs Mārtiņš Marķitāns un Mūrnieks. Diskusijas moderators būs LANĪDA valdes priekšsēdētājs Aigars Šmits.

Diskusijās tiks spriests, kur ir pieprasītākie zemes gabali Latvijā, un kā neuzkāpt uz "grābekļiem" zemes iegādē, pārrunāta zemes iegāde kā finanšu investīcijas instruments. Tāpat tiks runāts, vai privātmāja šobrīd var būt lētāka nekā dzīvoklis, kādam jābūt ienākumu līmenim, lai varētu domāt par mājas būvniecību, kā uzbūvēt demokrātisku māju par saprātīgām izmaksām. Izskanēs arī ekspertu ieteikumi, ko darīt - būvēt, pirkt vai nogaidīt?

LANĪDA ir plašākā un ietekmīgākā nekustamo īpašumu darījumu nozares organizācijā Latvijā, kas pārstāv 18 lielākās kompānijas un 243 nekustamā īpašuma starpniekus, kuri savā darbībā īsteno profesionālus darbības principus.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 3 mēneši 3 dienas portālā
Bija online 03 maijā 23:06
Meklētājs būvniecības nozarē