Stiga RM ieguldīs miljonu eiro dzīvojamā mājā darbiniekiem un metālapstrādes rūpnīcas paplašināšanā Ziņas

Stiga RM ieguldīs miljonu eiro dzīvojamā mājā darbiniekiem un metālapstrādes rūpnīcas paplašināšanā

Piektdiena, 1 septembrī, 2023

Kokrūpniecības un mežsaimniecības uzņēmuma SIA "Stiga RM" grupa investēs vienu miljonu eiro dzīvojamā mājā darbiniekiem un metālapstrādes rūpnīcas paplašināšanā Tukuma pievārtē, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

"Stiga RM" parakstījusi līgumu par likvidējamā uzņēmuma "Strabag" biroja ēkas un blakus esošo darbnīcu iegādi. Plānotās rekonstrukcijas laikā ēkā tiks izveidoti 12 labiekārtoti dzīvokļi "Stiga RM" darbiniekiem un viņu ģimenēm, savukārt darbnīcās tiks iekārtots mežizstrādes tehnikas remonta parks.

Topošās dzīvojamās mājas teritorija, ar kopējo platību 1816 kvadrātmetri, atrodas Milzkalnē, Smārdes pagastā. Šogad ēkā plānots sākt kapitālo remontu, lai jau nākamā gada pavasarī piedāvātu "Stiga RM" darbiniekiem ar ģimenēm pārvākties labiekārtotajos dzīvokļos ērtā vietā - nokļūstamā attālumā līdz metālapstrādes rūpnīcai Tukuma pievārtē un "Stiga RM" centrālajam birojam Tukumā.

Savukārt darbnīcās tiks iekārtots mežizstrādes tehnikas remonta parks, kas pašlaik atrodas metālapstrādes rūpnīcas teritorijā. 

Kompānijā skaidro, ka ar šo pirkumu uzņēmums veicina straujāku mežizstrādes tehnikas remonta parka attīstību, palielina metālapstrādes rūpnīcas ražošanas jaudu, kā arī attīsta vietējo darba tirgu, kas būtiski paātrina kopējo grupas attīstību par vairākiem gadiem.

Šis ir jau otrs dzīvojamās mājas attīstības projekts, ko uzņēmums plāno īstenot. Kā ziņots, ieguldot piecus miljonus eiro, šogad plānota piecstāvu daudzdzīvokļu ēkas būvniecība Kuldīgā ar kopējo platību 4800 kvadrātmetri, nākamgad nodrošinot "Stiga RM" darbiniekiem un viņu ģimenēm 65 jaunus dzīvokļus.

Abu projektu mērķis ir piedāvāt jau esošajiem darbiniekiem un jaunajiem speciālistiem, kuri vēlēsies strādāt "Stiga RM" jebkurā no sev interesējošajām jomām, piemēram, kokrūpniecībā, meža apsaimniekošanā vai metālpstrādē, iespēju saņemt īres dzīvokli ar izpirkuma tiesībām jeb tiesības izmantot dzīvokli, pakāpeniski to izpērkot savā īpašumā.

Jau ziņots, ka "Stiga RM" grupas apgrozījums pagājušajā gadā bija 85 miljoni eiro, kas ir par 57% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt grupas peļņa palielinājās 2,3 reizes un bija vairāk nekā 22 miljoni eiro.

"Stiga RM" grupa 2022.gadā veica reorganizāciju, grupā apvienojot piecus uzņēmumus - "Stiga RM", "Stiga RM Nami", SIA "Stiga RM Distribution", SIA "Stiga RM Transports" un SIA "Stiga RM Metāls".

"Stiga RM" reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,921 miljons eiro. Kompānija pieder Andrim Ramoliņam.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 24 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē