Šodien Ādažos atklās jaunu attīrīšanas iekārtu Ziņas

Šodien Ādažos atklās jaunu attīrīšanas iekārtu

Ceturtdiena, 29 jūnijā, 2017

Ceturtdien SIA "Ādažu ūdens" kopīgi ar Aizsardzības ministriju un Ādažu novada domi atklās jaunu attīrīšanas iekārtu. Ņemot vērā novada attīstību, strauji pieaudzis notekūdeņu daudzums, kuru attīrīšanai nepieciešamas papildu jaudas.

Ādažu novadā aktīvi notiek militārās bāzes paplašināšana, attīstība un militārā personāla skaita palielināšana, turklāt Ādažos palielinās arī iedzīvotāju skaits un rūpniecības uzņēmumu jaudas, norādīja pašvaldībā.

"Līdz šim SIA "Ādažu ūdens" pārziņā esošo divu aerotenku bloku kopējā jauda bija 1500 m3 diennaktī un hidrauliskā slodze sasniedza 90-95% līmeni no projektētās. Lai nodrošinātu iespēju Ādažu novada iedzīvotājiem dzīvot tīrā, sakoptā vidē, sadarbībā ar Aizsardzības ministriju un Ādažu novada domi esam izbūvējuši jaunu aerotenku, kura jauda papildus būs 750 m3 diennaktī," stāsta projekta vadītājs, SIA "Ādažu ūdens" tehniskais direktors Jānis Neilands.

Ņemot vērā profesionālo karavīru skaita palielināšanu, plānoto nacionālo un starptautisko mācību skaita intensitāti Ādažu bāzē, finansējumu 652 074 eiro apmērā sedza Aizsardzības ministrija, bet atlikušo summu – SIA "Ādažu ūdens" (254 963 eiro) un Ādažu novada dome (242 963 eiro).

Līdz ar jaunizbūvēto attīrīšanas iekārtu būs iespējams nodrošināt ar notekūdeņu attīrīšanas pakalpojumu pieaugošo iedzīvotāju skaitu Ādažu novadā, rūpniecības uzņēmumu attīstību un armijas poligona paplašināšanos

Avots: aprinkis.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 26 dienu portālā
Bija online 2 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē