Augšdaugavas novadā piešķirs vienreizēju atbalstu vētras seku novēršanai Ziņas

Augšdaugavas novadā piešķirs vienreizēju atbalstu vētras seku novēršanai

Otrdiena, 15 augustā, 2023

Augšdaugavas novada domes ārkārtas sēdē pieņemts lēmums par vienreizēja atbalsta apjomu vētras un krusas radīto zaudējumu kompensēšanai, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Inese Minova.

Deputāti atbalstīja priekšlikumu sniegt atbalstu vienreizēja finansējuma veidā fiziskām personām individuālās dzīvojamās mājas un daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas remontam. Deputāti noteica, ka atbalsts var tikt izmantots gan kā pagaidu risinājums ēkas sakārtošanai un pasargāšanai no bojāejas, gan arī lai atjaunotu iepriekšējo stāvokli.

Individuālām dzīvojamām mājām vienreizējs atbalsts būs līdz 3000 eiro ar papildu nosacījumu, ka atbalsta apmērs nepārsniedz 20 eiro par vienu kvadrātmetru atjaunojamās jumta platības; daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām vienreizējs atbalsts, kas nepārsniedz 20 eiro par vienu kvadrātmetru atjaunojamās jumta platības.

Šajā lēmumā noteiktā vienreizējā atbalsta izmaksa neattiecas uz gadījumiem, kad individuālās dzīvojamās mājās vai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas ir apdrošinātas.

Lai saņemtu vienreizēju atbalstu, personai vai tās pilnvarotam pārstāvim līdz trešdienai, 16.augustam, Augšdaugavas novada pašvaldībai jāiesniedz iesniegums. Vēlama arī fotoattēlu pievienošana.

Personas, kuru nekustamie īpašumi atrodas Augšdaugavas novada pašvaldības teritorijā un ir bojāti 7.augusta vētras laikā, ir tiesīgas līdz 18.augustam izmantot Augšdaugavas novada pašvaldības speciāli šim nolūkam izvietotos atkritumu konteinerus radīto postījumu seku mazināšanai, proti, būvniecības atkritumu, tai skaitā bīstamo atkritumu - azbestu saturošo, stikla vates un citu - savākšanai.

Kā LETA jau rakstīja, pirmdien Latviju šķērsoja pērkona negaiss un stipra vētra, kas dažviet atnesa ļoti lielu krusu un intensīvas lietusgāzes, gāžot kokus, izpostot būves, transportlīdzekļus un infrastruktūru.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 25 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē