Augšdaugavas novada Bebrenē par 0,5 miljoniem renovēts bērnudārzs Ziņas

Augšdaugavas novada Bebrenē par 0,5 miljoniem renovēts bērnudārzs

Otrdiena, 8 augustā, 2023

Bebrenes pirmsskolas izglītības iestādē "Mazputniņš" pabeigti vērienīgi renovācijas darbi, aģentūra LETA uzzināja Augšdaugavas novada pašvaldībā.

Darbi veikti, pašvaldībai īstenojot projektu "Pirmsskolas izglītības iestādes "Zvaniņš" filiāles Bebrenē energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumi".

Padomju laikos celtā ēka bija morāli novecojusi un sliktā tehniskā stāvoklī. Kādreiz tajā darbojās sešas bērnu grupiņas, bet pašlaik bērnu skaits ir sarucis un viena grupiņa darbojas ēkas pirmajā stāvā. Otrais stāvs jau ilgāku laiku nebija apdzīvots, jo sliktā jumta seguma dēļ lietus laikā ēkā ieplūda ūdens.

Sākotnēji tika veikta ēkas apsekošana, izstrādāts energosertifikāts un izvērtēta situācija, noskaidrojot problēmas, ar ko būs jāsaskaras, veicot energoefektivitātes uzlabošanas pasākumus pašvaldības ēkā.

Projekta īstenošanas gaitā siltināta ēkas fasāde un cokols, kā arī jumta segums, nomainīti logi un durvis, siltināts pagraba pārsegums, pārbūvētas apkures un ventilācijas sistēmas, rekonstruēta elektrosistēma un nomainīti gaismekļi, kā arī, rūpējoties par vides pieejamību, uzstādīts diagonālais pacēlājs.

Būvdarbus objektā veica SIA "Defass-D", autoruzraudzību nodrošināja SIA "KPB Projektētājs.lv" un būvuzraudzību SIA "INRI".

Projekta kopējās izmaksas ir 517 537 eiro, no kuriem 424 815 eiro Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējums, 22 490 eiro ir valsts budžeta dotācija, bet 52 477 eiro ir pašvaldības līdzfinansējums.

SIA "Defass-D" reģistrēta 1994.gadā, tās patiesie labuma guvēji ir Aleksandrs Cinne un Sergejs Nazarovs, liecina "Firmas.lv" dati. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 2,69 miljoni eiro, bet peļņa - 0,41 miljons eiro.

Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem SIA "KPB Projektētājs.lv" reģistrēta 2015.gadā, tajā patiesais labuma guvējs ir Sandis Naglis. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 0,24 miljoni eiro, bet peļņa - 12 290 eiro.

Savukārt SIA "INRI" reģistrēta 1994.gadā, tā patiesā labuma guvēja ir Antoņina Isakova, uzņēmuma apgrozījums pērn bija 83 207 eiro, bet peļņa - 1397 eiro.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 25 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē