Ropažu novada pašvaldībai valsts nodos savrupmāju ar baseinu pie Lielā Baltezera bērnudārza ierīkošanai Ziņas

Ropažu novada pašvaldībai valsts nodos savrupmāju ar baseinu pie Lielā Baltezera bērnudārza ierīkošanai

Ceturtdiena, 6 jūlijā, 2023

Valdība nolēma nodot Ropažu novada domei bērnudārza ierīkošanai nekustamo īpašumu netālu no Lielā Baltezera, Liedaga ielā 26, uz kura atrodas savrupmāja ar baseinu.

Kā liecina valdības locekļiem iesniegtā informācija, pašvaldība ir lēmusi par šī īpašuma pārņemšanu, lai gādātu par iedzīvotāju izglītību un sniegtu iedzīvotājiem palīdzību mājokļa jautājumu risināšanā.

Pašvaldība informē, ka minētais nekustamais īpašums Priedkalnē sastāv no 0,3 hektārus liela zemesgabala, uz kura atrodas vairāk nekā 600 kvadrātmetrus liela dzīvojamā māja. Publiski pieejamos satelītuzņēmumos redzams, ka šajā vietā atrodas savrupmāja ar baseinu.

Kā liecina Zemesgrāmatas dati, minētā nekustamā īpašuma īpašnieks iepriekš bija SIA "Baltic stem", kas to 2016.gadā par 457 500 eiro nopircis no Jeļenas Seļedcovas. "Baltic stem" 2011.gadā dibināja telekomunikāciju uzņēmums SIA "Eria Baltic", kura vienīgais īpašnieks bija Oļegs Radčenko. 2021.gadā "Baltic Stem" darbība tika izbeigta un konkrētais nekustamais īpašums Priedkalnē nonāca valsts īpašumā kā bezsaimnieka manta.

Pašvaldība norāda, ka kopš Ropažu novada izveidošanas administratīvi teritoriālās reformas rezultātā viens no galvenajiem izaicinājumiem ir bijis rindas uz bērnudārziem un nepieciešamība pēc jauniem bērnudārziem.

Nekustamais īpašums atrodas Priedkalnes dzīvojamo māju rajonā. Šim rajonam netālu ir arī citi Garkalnes pagasta ciemi - Bukulti, Baltezers, Berģi, Suži, Langstiņi, Upesciems. Priedkalnē esot 20 bērni, kuriem nepieciešams nodrošināt vietu pirmsskolas izglītības iestādē, Sužos - 46, Bukultos - 119 bērni.

Pašlaik šajās vietās dzīvojošiem iedzīvotājiem tuvākā pirmsskolas izglītības iestāde ir "Čiekuriņš" Langstiņos ar 280 vietām. Šī iestāde nodrošina vietas arī bērniem no Langstiņiem, Upesciema, Berģiem, Baltezera un citiem mazciemiem Garkalnes pagastā. 

Iestāde ir piepildīta un uz vietām izglītības iestādē gaida vairāk par 300 bērniem. Nekustamā īpašuma iegāde ļautu pašvaldībai nodrošināt pirmsskolas izglītības pieejamību apkārtnes iedzīvotājiem un arī izveidot dzīvojamo fondu izglītības jomas speciālistiem, jo Pierīgā esot problēmas piesaistīt darbā izglītības iestāžu darbiniekus, īpaši logopēdus, speciālos un sociālos pedagogus un citu jomu speciālistus, argumentē pašvaldība.

Valdība nolēma šo īpašumu nodot Ropažu novada domei ar nosacījumu, ka īpašums tiks nodots atpakaļ valstij, ja vairs netiks izmantots iepriekš minēto pašvaldības funkciju īstenošanai.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 25 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē