Jelgavā sāk būvēt ūdenstūrisma un sporta bāzi Ziņas

Jelgavā sāk būvēt ūdenstūrisma un sporta bāzi

Pirmdiena, 26 jūnijā, 2023

Jelgavā, Pilssalas ielā 5, tika sākta ūdenstūrisma un sporta bāzes būvniecība, tās pamatos iemūrējot kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Līga Klismeta.

Piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda un valsts investīciju finansējumu, Pilssalas ielā ir sākusies jaunās ūdenstūrisma un sporta bāzes būvniecība. Ēkas būvniecības kopējās izmaksas abos projektos ir 7,8 miljoni eiro.

Jaunajai ēkai būs divi stāvi - pirmajā stāvā atradīsies laivu elingi, paredzot iespēju tur novietot aptuveni simts laivas sporta skolas vajadzībām, kā arī tūrisma informācijas punkts. Tāpat ēkā būs konferenču zāle, trenažieru zāle, administrācijas telpas.

Kā pauž pašvaldībā, būve projektēta, respektējot Lielupes tuvumu, - tās otrajā stāvā būs terase, no kuras varēs vērot dabas liegumu, upi un sacensības uz tās. Savukārt ēkas būvniecībā galvenokārt tiks izmantots koks. Līdz ar jaunas bāzes izveidi tajā treniņus aizvadīs ūdenssporta veidu sportisti, bet sacensībās varēs uzņemt līdz 400 dalībnieku.

Būvniecības sagatavošanās darbi tika uzsākti pagājušā gada nogalē. Vispirms teritorija atbrīvota no krūmiem un apauguma, demontētas arī trīs vecās ēkas un ierīkots būvlaukums. Savukārt šopavasar sākta ēkas pamatu izbūve. Projekts paredz, ka jaunajai ēkai jābūt uzbūvētai līdz nākamā gada vasaras beigām.

Ūdenstūrisma un sporta bāzes būvniecība ir daļa no apjomīgā Pilssalas ielas apkārtējās teritorijas labiekārtošanas projekta. Pagājušā gada nogalē sākās būvdarbi Pilssalas ielā, kur pilnībā tiks rekonstruēta iela posmā no tilta pār Lielupi līdz nekustamajam īpašumam Pilssalas ielā 5. Tur būs atjaunots ielas segums, izbūvēts gājēju un velosipēdistu celiņš, lietusūdens kanalizācija, sakaru kanalizācija un optiskais tīkls, kā arī ielas apgaismojums.

Tāpat tiks pārbūvēts tilts pār kanālu. Vēl teritorijā paredzēts izveidot fizisko aktivitāšu laukumu, izbūvēt autostāvlaukumu un labiekārtot tam piegulošo teritoriju, tajā skaitā izveidot tūristiem un arī savvaļas zirgiem nepieciešamo infrastruktūru dabas lieguma neitrālajā zonā.

Šobrīd Pilssalas ielā ir demontēts vecais segums, uzbūvēti ūdens un kanalizācijas tīkli, apgaismojums, kā arī izveidota ielas seguma apakškārta. Tāpat tiltam pār kanālu uzbūvēts konstrukciju pamats. Arī Pilssalas ielas galā sākta teritorijas labiekārtošana - tur tiks izbūvētas atpūtas zonas, basketbola laukums un autostāvlaukums.

Projekts paredz, ka ielas segums, atpūtas zonas un stāvlaukums tiks bruģēts. Tā kā šobrīd sāksies aktīva jaunās ūdenstūrisma un sporta bāzes būvniecība un līdz ar to arī intensīvāka smagās tehnikas pārvietošanās Pilssalas ielā, bruģi plānots ieklāt un teritoriju labiekārtot nākamā gada pavasarī.

Vēl projektā paredzēts izveidot Lielupes krastmalas nostiprinājumu aptuveni 67 metru garumā - šiem darbiem 16.jūnijā izsludināts iepirkums.

Abu vērienīgo projektu kopējās izmaksas ir 14,4 miljoni eiro, tajā skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums, valsts budžeta dotācija, kā arī Jelgavas pašvaldības līdzfinansējums.

Iepirkumu rezultātā Pilssalas ielas rekonstrukciju un ūdenstūrisma un sporta bāzes būvniecību veic piegādātāju apvienībai "ABBA", kuras sastāvā ietilpst SIA "Abora", SIA "Argus" un SIA "Baltijas būve".

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 25 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē