Par 1,9 miljoniem eiro renovēts Tukuma bērnudārzs Vālodzīte Ziņas

Par 1,9 miljoniem eiro renovēts Tukuma bērnudārzs Vālodzīte

Pirmdiena, 1 maijā, 2023

Par 1,9 miljoniem eiro renovēts Tukuma bērnudārzs "Vālodzīte", aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Sintija Zekunde.

Šonedēļ notika Tukuma pirmsskolas izglītības iestādes (PII) "Vālodzīte" svinīga atklāšana pēc ēkas renovācijas.

Iestāde dibināta 1973.gada 23.februārī, un tās pastāvēšanas laikā šī bijusi pirmā tik liela mēroga renovācija. Projekta īstenošanas laikā PII "Vālodzīte" bērnus (11 grupas) savās telpās uzņēma PII "Lotte", PII "Pasaciņa", PII "Pepija" un PII "Taurenītis".

Tukuma pirmsskolas izglītības iestādes "Vālodzīte" ēkas pārbūve tika veikta Eiropas Savienības Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētas projektā "Energoefektivitātes paaugstināšana PII "Vālodzīte"". Būvdarbus veica piegādātāju apvienība "MB/HX", kuru veido SIA "Marels būve" un SIA "Heinex". Būvuzraudzību nodrošināja SIA "RS Būvnieks", savukārt autoruzraudzību veica SIA "Būvdizains".

Projekta gaitā PII "Vālodzīte" ēkā veikti energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumi, tai skaitā logu un durvju nomaiņa, vējtveru izveide, fasādes sienu siltināšana, bēniņu pārsegumu siltināšana, cokola sienu siltināšana, kā arī iekštelpu atjaunošana pēc energoefektivitātes un inženiertīklu pārbūves.

Projekta kopējās izmaksas ir 1,9 miljoni eiro. Projekta attiecināmās izmaksas ir 820 709 eiro, no kurām ERAF finansējums 0,5 miljoni eiro, valsts budžeta dotācija 20 038 eiro un pašvaldības līdzfinansējums 346 471 eiro. Projekta neattiecināmās izmaksas ir mazliet vairāk kā 1 miljons eiro. Projektu līdzfinansē REACT-EU finansējums pandēmijas krīzes seku mazināšanai.

Paralēli Eiropas Savienības fonda projekta īstenošanai tika veikti Tukuma PII "Vālodzīte" iekšējo un ārējo inženiertīklu pārbūve, kuras izmaksas tika segtas no valsts budžeta aizņēmuma. Kopējās iekšējo un ārējo inženiertīklu pārbūves izmaksas bija 1,02 miljoni eiro.

Papildus ēkas pārbūvei turpinās PII "Vālodzīte" teritorijas labiekārtojuma projekta izstrāde, kā arī bērnudārza telpas tika aprīkotas ar jaunām mēbelēm.

SIA "Marels būve" dibināta 2012.gadā, tās īpašnieki ir Māris Apelis, Arturs Sproģis un Oskars Kondrāts, liecina "Firmas.lv" dati. Uzņēmuma apgrozījums 2022.gadā bija 4,75 miljoni eiro, peļņa 51 721 eiro.

SIA "Heinex" dibināta 2006.gadā, un tās īpašnieks ir Aldis Vītols. Uzņēmuma apgrozījums 2022.gadā bija 0,74 miljoni eiro, peļņa 149 352 eiro.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 25 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē