Siguldā Raiņa parkā par 480 000 eiro pārbūvēts aktīvās atpūtas un sporta laukums Ziņas

Siguldā Raiņa parkā par 480 000 eiro pārbūvēts aktīvās atpūtas un sporta laukums

Piektdiena, 21 aprīlī, 2023

Siguldā, Raiņa parkā, apmeklētājiem atvērts pārbūvētais aktīvās atpūtas un sporta laukums, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Aktīvās atpūtas un sporta laukuma būvniecību veica SIA "City Playgrounds". Projekta izmaksas ir 480 719 eiro ar pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Jaunizbūvētais laukums sevī ietver asfaltētu velo trasi (pump track), skeitparku ar koka kompozītmateriāla rampām/konstrukcijām, kā arī bērnu basketbola laukumu, lai veicinātu aktīvu atpūtu un sportisku dzīvesveidu, piesaistot dažādu vecuma grupu un prasmju līmeņu apmeklētājus. Pašvaldība atgādina, ka velotrasi un skeitparku var lietot tikai tad, ja galvā ir ķivere.

Kompleksa zonā izveidots daudzfunkcionāls, vairāku līmeņu skeitparks, kas piemērots dažādu līmeņu braucējiem turpat 800 kvadrātmetru platībā. Rampas veidotas no koka kompozītmateriāla. Teritorijā ir iekārtota multifunkcionāla asfaltēta trase, kas piemērota dažāda vecuma braucējiem ar visu veidu nemotorizētiem transporta līdzekļiem, taču zonā saglabāta arī "Velozinis" trasīte jaunākajiem velosipēdistiem. Apkārt pumpu trasei un skeitparkam ir speciāli izveidots skrituļslidošanas celiņš.

Veikta arī teritorijas labiekārtošana, izvietojot soliņus, atkritumu urnas, velo statīvus. Atpūtas kompleksa zonā trases un celiņi ir apgaismoti, tāpat teritorijā tiek veikta video novērošana.

Velo trases asfaltētās daļas platība plānota 788 kvadrātmetru apmērā. Galvenās trases garums ir 170 metri, bet mazās trases garums - 40 metri.

Multifuncionālā aktīvās atpūtas un sporta laukuma atvēršanas svētki ar paraugdemonstrējumiem plānoti Siguldas svētku laikā, kas norisināsies 3.jūnijā.

Pašvaldība atgādina, ka turpinās Raiņa parka rekonstrukcijas projekta izstrāde, lai tuvākajos gados pārbūvētu to pilnībā, tai skaitā izveidotu jaunas rotaļu elementu zonas.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "City Playgrounds" apgrozījums 2021.gadā bija 3,30 miljoni eiro, peļņa - 238 926 eiro. Finanšu rādītāji par pagājušo gadu vēl nav publiskoti. "City Playgrounds" dibināts 2014.gadā un tā īpašnieks ir Mārtiņš Kapzems. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 5000 eiro.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 24 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē