Ventspilī Monum par 7,5 miljoniem eiro rekonstruēs katlumāju Brīvības ielā Ziņas

Ventspilī Monum par 7,5 miljoniem eiro rekonstruēs katlumāju Brīvības ielā

Trešdiena, 19 aprīlī, 2023

LETA. Ventspilī SIA "Monum" par 7,5 miljoniem eiro rekonstruēs katlumāju Brīvības ielā, aģentūru LETA informēja SIA "Ventspils siltums"

valdes priekšsēdētājs Arnis Uzaris.

Pašvaldības SIA "Ventspils siltums" pirmdien parakstīja līgumu ar "Monum" par katlumājas rekonstrukcijas būvprojekta izstrādi, būvdarbiem un autoruzraudzību.

Katlumājas modernizācijas projekts paredz esošā biokurināmā katla demontāžu, divu jaunu biokurināmo ūdenssildāmo katlu, kā arī palīgiekārtu piegādi un montāžu, elektrostatisko filtru piegādi un uzstādīšanu.

Projektā tiks pārbūvēta šķeldas noliktava, ūdens sagatavošanas mezgls, izveidota katlumājas kopējās vizualizācijas un vadības sistēma. Tāpat pārbūvēs katlumājas ēku un izveidos katlumājas iekārtu elektropieslēgumu.

Īstenojot projektu, 2006.gadā uzstādītais šķeldas katls AK 6000, kura nominālā jauda ir 6 megavati (MW), tiks aizstāts ar diviem jauniem šķeldas katliem, kuru nominālā jauda būs 5 MW. Modernizētā katlumājas vadības sistēma ļaus apvienot gan jaunos, gan esošos apkures katlus vienotā vadības sistēma. Pateicoties tam būs iespēja optimizēt katlumājas darbību vasaras mēnešos, kad nav tik liels siltumenerģijas pieprasījums. Atbilstoši normatīvo aktu prasībām, lai nodrošinātu vēl efektīvāku gaisa piesārņojošo vielu emisiju ierobežošanu, visi šķeldas katli tiks aprīkoti ar elektrostatiskajiem filtriem.

Plānots, ka projektēšanas darbi varētu ilgt astoņus mēnešus no līguma noslēgšanas brīža. Savukārt būvniecības darbus paredzēts pabeigt līdz 2024.gada apkures sezonas sākumam.

Kopējās plānotās projekta īstenošanas izmaksas ir 7 500 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa, tostarp būvdarbu izmaksas - 7 041 000 eiro.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Monum" apgrozījums 2021.gadā bija 34,64 miljoni eiro, peļņa - 1,42 miljoni eiro. Finanšu rādītāji par pagājušo gadu vēl nav publicēti. Uzņēmums dibināts 2005.gadā un tā pamatkapitāls ir 213 375 eiro. Uzņēmums pieder SIA "MON 1", kura īpašnieks ir Māris Ozoliņš.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 27 dienu portālā
Bija online 28 aprīlī 22:15
Meklētājs būvniecības nozarē