Izsolē nodots īpašums Baznīcas ielā 5, Rīgā Ziņas

Izsolē nodots īpašums Baznīcas ielā 5, Rīgā

Trešdiena, 22 martā, 2023

Latvijas Universitātei (LU) izsolē pārdod īpašumu Rīgas centrā, Baznīcas ielā 5. Šis jau ir otrais īpašums, ko LU šogad pārdod izsolē. Īpašums Baznīcas ielā sastāv no vairākām ēkām ar kopējo platību 5 221 m2 un zemes platību 1 831 m2. Izsoles sākuma cena ir 3 650 000 EUR, kas ir 699 eiro par ēkas kvadrātmetru. Izsole norisinās elektroniski un pieteikšanās izsolei ilgst līdz šī gada 4.aprīlim.

"Īpašums ir bijušais Latvijas Universitātes administrācijas ēku komplekss, kas šobrīd tiek izmantots kā nomas un īres īpašums peļņas ģenerēšanai. Īpašuma atrašanās vieta, cena un ēku tehniskais stāvoklis būs noteicošie faktori, kas piesaistīs investoru interesi. Ēku kopējā platība un konfigurācija dod iespēju investoriem izvērst pietiekami apjomīgu attīstības projektu ar labu ienesīguma perspektīvu. Visticamāk, īpašumu attīstīs kā dzīvojamo projektu, taču neizslēdzu arī alternatīvus attīstības scenārijus," īpašumu raksturo Latvijas Universitātes finanšu konsultants Aleksandrs Geržatovičs.

LU šogad plāno turpināt atsavināt daļu no tai piederošiem īpašumiem atbilstoši LU nekustamo īpašumu attīstības plānam, iegūtos līdzekļus ieguldot Akadēmiskā centra Torņakalnā attīstībā.

Romans Golubevs @user_9210717
https://www.buvbaze.lv/user_9210717/
4 gadi 5 mēnešu 9 dienu portālā
Bija online 13 jūlijā 09:58
Meklētājs būvniecības nozarē