Uzņēmums Bonava Latvija ir uzsācis projekta Pīlādžu mājas pirmās dzīvojamās ēkas būvniecību galvaspilsētas apkaimē -Ziepniekkalns. Jaunajā sešstāvu ēkā Tumes ielā 25 būs 72 energoefektīvi un funkcionāli mājokļi - divistabu, trīsistabu un četristabu dzīvokļi ar platību no 38,4 līdz 79,5 kvadrātmetriem. Visos dzīvokļos būs balkoni un gaisa apmaiņas sistēma ar rekuperāciju. Iedzīvotājiem būs pieejamas individuālas noliktavas telpas. Katrā ēkā būs arī atsevišķa bērnu ratiņu glabātuve. Plānots, ka pirmā māja tiks nodota ekspluatācijā 2024. gada pavasarī. Savukārt visu projektu, kurā ietilpst divas sešstāvu ēkas un viena četrstāvu ēka (kopā 190 dzīvokļu), plānots pabeigt līdz 2025. gada vasarai.

Projekta Pīlādžu mājas ietvaros Bonava Latvija līdztekus pirmās mājas būvniecībai veic kompleksam piegulošās Toma ielas daļas pilnīgu rekonstrukciju. Ielas rekonstrukcijas darbi ietvers jaunu inženierkomunikāciju ierīkošanu, ielas apgaismojuma ierīkošanu un veco ceļu un ietvju seguma nomaiņu. Jāatzīmē, ka topošajā kompleksā tiks ierīkoti bērnu rotaļu laukumi, pastaigu zonas un koplietošanas dārziņi. Projektā tiks izveidotas virszemes autostāvvietas. Jaunā dzīvojamā projekta Tumes ielā kopējās izmaksas tiek lēstas ap 16 miljoniem eiro.

Ziemas beigās - pavasara sākumā Bonava Latvija pabeigtajos projektos potenciālajiem pircējiem tika piedāvāti nedaudz vairāk par 100 pabeigtiem dzīvokļiem. Kā arī bija iespējams rezervēt kādu no 270 dzīvokļiem, kas atrodas būvniecības procesā. Uzņēmuma Bonava Latvija pārstāvji norādīja, ka atkarībā no tirgus situācijas uzņēmums 2023. gadā plāno sākt vēl vismaz 250 jaunu dzīvokļu būvniecību.