Iecere būvēt tirdzniecības centru pretim Pasta salai Jelgavā nodota iedzīvotāju apspriešanai Ziņas

Iecere būvēt tirdzniecības centru pretim Pasta salai Jelgavā nodota iedzīvotāju apspriešanai

Ceturtdiena, 22 decembrī, 2022

Iecere Jelgavā, Cukura ielā, pretim Pasta salai, būvēt tirdzniecības centru ir nodota iedzīvotāju apspriešanai, aģentūrai LETA pavēstīja Jelgavas pilsētas pašvaldībā.

Pašvaldības pārstāve Līga Klismeta pauda, ka apbūve nekustamajā īpašumā Cukura ielā 2, kas atrodas Lielupes labajā krastā, pretī Pasta salai un koncertzālei "Mītava", ir tikai iecere, un cilvēki ir laipni aicināti nākt un izteikt savu viedokli par to. "Lēmums par būvniecību nav pieņemts," uzsvēra Klismeta.

Detālplānojuma izstrāde sākta, pamatojoties uz nekustamā īpašuma īpašnieku iesniegumu un saskaņā ar Jelgavas pilsētas pašvaldības administrācijas 2021.gada 15.janvāra lēmumu "Detālplānojuma izstrādes uzsākšana teritorijai Cukura ielā 2, Jelgavā".

Atbilstoši normatīvo aktu prasībām izstrādātā detālplānojuma redakcija ir jānodod publiskajai apspriešanai. Līdz ar to detālplānojuma izstrādes ierosinātāju - zemes īpašnieku un izstrādātāju SIA "Metrum" - piedāvātais teritorijas attīstības priekšlikums ir nodots sabiedrības viedokļa izzināšanai.

Iedzīvotāji var iepazīties ar izstrādāto detālplānojumu līdz piektdienai, 2023.gada 20.janvārim. Iepriekš piesakoties, var piedalīties detālplānojuma publiskās apspriešanas sanāksmē, kas norisināsies attālināti otrdien, 2023.gada 10.janvārī, plkst.16.

LETA jau rakstīja, ka Jelgavā, Cukura ielā 2, plānots attīstīt jaunu un mūsdienīgu tirdzniecības, pakalpojumu un izklaides kompleksu, uzbūvējot jaunas ēkas, transporta infrastruktūru, kā arī labiekārtot teritoriju kopumā 35 610 kvadrātmetru platībā.

Īpašums pieder SIA "Auras Centrs", kas arī rosināja detālplānojuma un vides pārskata izstrādi. Darbs pie plānojuma tika sākts pagājušā gada sākumā, un to veica SIA "Metrum".

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē