Benjamiņu namu piedāvā iegādāties par 5,9 miljoniem eiro Ziņas

Benjamiņu namu piedāvā iegādāties par 5,9 miljoniem eiro

Piektdiena, 11 novembrī, 2022

Vēsturisko Benjamiņu namu piedāvā iegādāties par 5,9 miljoniem eiro, liecina sludinājums nekustamo īpašumu kompānijas "Kivi Real Estate" mājaslapā.

Ēkas īpašnieks ir SIA "Benjaminu nams", kuras īpašnieks ir Nīderlandes kompānija "ELL Real Estate Holding B.V.", bet "Kivi Real Estate" ir izvēlēts kā ekskluzīvais pārstāvis nekustamā īpašuma "Benjamiņu nams", kas atrodas Krišjāņa Barona ielā 12, Rīgā, pārdošanā.

Septiņstāvu ēkas kopējā platība ir 4695,2 kvadrātmetri, bet zemesgabala platība ir 2346 kvadrātmetri. 

Iepriekš ēkā atradās viesnīca "Europa Royale Rīga" ar 60 numuriņiem, restorānu, vienu konferenču zāli un trīs banketu zālēm.

Šogad jau vairākus mēnešus vēsturiskajā Benjamiņu namā dzīvo Ukrainas bēgļi, kuriem nepieciešamas īstermiņa mājas Rīgā. Līdz oktobra vidum ēkā bija uzņemti vairāk nekā 145 cilvēki no Ukrainas.

Benjamiņu nams ir viena no pirmajām akmens augstceltnēm Rīgā, kas celta 19.gadsimta nogalē. To vēlāk iegādājās ietekmīgāko preses izdevumu īpašnieki Antons un Emīlija Benjamiņi, veicot ēkas pārbūvi un māju padarot par kultūras un sabiedrisko notikumu epicentru. Pēc padomju varas okupācijas 1940.gadā Benjamiņu nams Krišjāņa Barona ielā tika nacionalizēts. Arī pašu Emīliju Benjamiņu piemeklēja traģisks liktenis - 1941.gada 13.jūnijā Emīlija Benjamiņa tika deportēta uz Krieviju kopā ar vairāk nekā 15 400 citu Latvijas valstspiederīgo un gāja bojā no bada Usoļlaga vergu darba nometnē.

Ēku 2021.gada vasarā par 4,82 miljoniem eiro bez pievienotās vērtības nodokļa iegādājās "Kapitel" ar mērķi pievienot to savam Baltijas viesnīcu portfelim.

"Kapitel" (iepriekš "E.L.L Real Estate") ir viens no lielākajiem nekustamo īpašumu uzņēmumiem Baltijas valstīs. Tas attīsta un pārvalda tirdzniecības centrus, viesnīcas un biroju ēkas. Uzņēmuma nekustamo īpašumu portfelī ir vairāk nekā 185 000 kvadrātmetru nomājamas platības. 

Uzņēmumam pieder īpašumi vai iznomātas platības vairākos lielākajos tirdzniecības centros ("Spice" un "Spice Home" Rīgā; "Panorama" Viļņā, apmēram 30% no "Viru Keskus" Tallinā) un četrās biroju ēkās ("Delta Plaza" un "Sõpruse Ärimaja" Tallinā, "Narbuto 5" Viļņā, "IP Pavlova 5" Prāgā). Uzņēmumam pieder "Nordic Hotel Forum" (operators "Nordic Hotels"), un kopā ar "Infortar" tiem pieder "Tallink City Hotel", kuru pārvalda "Tallink Hotels".

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē