10 instrumenti, kuriem jāatrodas katrā mājā! Aktuālie padomi
Foto: dzivenotiek.lv

10 instrumenti, kuriem jāatrodas katrā mājā!

Otrdiena, 27 jūnijā, 2017

Pat vienkāršāko saimniecības darbu veikšana nav iedomājama bez piemērotu instrumentu palīdzības. Esam apkopojuši desmit instrumentus, kuriem jāatrodas katrā saimniecībā.

 

Urbis

Elektriskā vai akumulatora urbjmašīna – skrūvgriezis ir universāls instruments, kuram jāatrodas katra saimnieka instrumentu kastē. Ar dažāda izmēra un veida urbjiem būsi gatavs stāties pretī ikvienam ikdienas izaicinājumiem!

 

Regulējama uzgriežņu atslēga

Tev nav vajadzīga vesela instrumentu kaste, piepildīta ar neskaitāmiem uzgriežņiem. Pilnīgi pietiks, ja iegādāsies pārīti regulējamu uzgriežņu atslēgu, kas derēs dažādiem ikdienas darbiem.

 

Āmurs

Katram saimniekam mājā jābūt vismaz diviem āmuriem. Universālais jeb spīļveida āmurs noderēs naglu iedzīšanai un arī izvilkšanai, bet gumijas āmurs palīdzēs iestrādāt materiālus, piemēram, flīzes, ko citādi parastais āmurs sabojātu.

 

Līmeņrādis

Lai mājā viss būtu līmenī, noderēs līmeņrādis. Tas ir neaizvietojams instruments kā ikdienas darbu veikšanai, tā remonta un būvniecības darbu laikā.

 

Rokas zāģis

Saimniekam vajadzētu sagādāt vismaz vienu griežamo instrumentu, kas ir lielāks par ierasto saimniecības nazi. Labas kvalitātes rokas zāģis noderēs ne tikai kokam, bet arī plastmasas un metāla cauruļu griešanai.

 

Naglas, skrūves un stiprinājumi

Dažādi piederumi – naglas, skrūves un stiprinājumi – ir ikvienas instrumentu kastes neatņemama sastāvdaļa. Vienmēr turi pa rokai vairāku izmēru un pielietojumu skrūves un naglas, jo nekad nevar zināt, kas var noiet greizi.

 

Mērlente

Izvelkamā mērlente būs tavs draugs un sabiedrotais ne tikai mājas remontdarbu laikā, bet arī ikdienas uzvdevumu veikšanai, piemēram, aizkaru mērīšanai un gleznas pielikšanai pie sienas. Mājās ērti izmantot 3 līdz 5 metrus garu mērlenti. Ņem vērā! Izmantojot fiksatoru, nekad neļauj lentei ievilkties automātiski, jo tādējādi var sabojāt mehānismu.

 

Papīra nazis

Šis instruments nāks talkā, kad būs nepieciešams atvērt kartona kastes, veikt precīzus iegriezumus, noskrāpēt krāsu un apgriezt nodiluša paklāja galus.

 

Skrūvgriezis

Pat tad, ja esi sarūpējis akumulatora urbjmašīnu – skrūvgiezi, tev noteikti būs vajadzīgi arī dažāda izmēra un veida rokas skrūvgrieži. Instrumentu kasti papildini vismaz ar plakano un krustiņskrūvgriezi.

 

Knaibles

Plakanknaibles palīdzēs satvert dažāda lieluma objektus, bet vadu izolācijas knaibles noderēs ikreiz, kas vadiem būs jānotīra gumijas apvalki.

Avots: dzivenotiek.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē