Pabeigti dzīvojamo māju projekta Merks Magnolijas apjomīgākie būvdarbi Ziņas

Pabeigti dzīvojamo māju projekta Merks Magnolijas apjomīgākie būvdarbi

Trešdiena, 9 novembrī, 2022

Pabeigti apjomīgākie būvdarbi būvkompānijas "Merks" jaunākajā dzīvojamo ēku projektā "Merks Magnolijas" Pārdaugavā, aģentūru LETA informēja "Merks" pārstāvji.

Projekts sasniedzis plānoto būvapjomu, un tagad tajā turpināsies apdares darbi.

Projekta būvniecībai plānotās kopējās investīcijas "Merks" pārstāvji aģentūrai LETA neatklāja, bet "Swedbank" ir piešķīrusi vairāk nekā septiņu miljonu eiro aizdevumu "Merks Magnolijas" būvniecībai.

"Merks Magnolijas" ir pirmais būvkompānijas "Merks" attīstītais projekts Pārdaugavā. Dzīvojamo māju projekts atradīsies Šampēterī, Skrīnes ielā.

Projekta pirmās kārtas ietvaros tiks uzbūvētas divas energoefektīvas trīs stāvu ēkas ar kopumā 96 dzīvokļiem. Ēkas plānots pabeigt 2023.gada vasarā. Tostarp katrā ēkā būs pa 48 divu līdz četru istabu dzīvokļiem. Projektā "Merks Magnolijas" būs pieejami dzīvokļi ar platību no 58 līdz 103 kvadrātmetriem. Ēku pirmajos stāvos būs izbūvētas koplietošanas ratiņu telpas.

Projekta teritorija būs slēgta un aprīkota ar videonovērošanas sistēmām, savukārt bērniem būs iespēja atpūsties spēļu laukumā, bet vecākiem - turpat blakus esošajā atpūtas zonā pie ūdens.

Jau vēstīts, ka "Merks" pagājušajā gadā strādāja ar 61,862 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 24,2% vairāk nekā 2020.gadā, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 4% un bija 1,572 miljoni eiro. Vienlaikus "Merks" koncerna apgrozījums pērn bija 52,825 miljoni eiro, kas ir par 6,2% vairāk nekā 2020.gadā, bet koncerna peļņa samazinājās četras reizes un bija 473 642 eiro.

"Merks" ir ģenerāluzņēmējs sabiedrisko, dzīvojamo un rūpniecisko ēku, kā arī inženierbūvju celtniecībā, kas Latvijā darbojas kopš 1996.gada. Būvkompānija "Merks" ietilpst Igaunijas "Merko Ehitus" grupā, kuras akcijas kopš 1997.gada kotē Tallinas "Nasdaq" biržā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 13 dienu portālā
Bija online 07 aprīlī 18:12
Meklētājs būvniecības nozarē