Izsludināts Rīgas centra labiekārtošanas projektu konkurss Ziņas

Izsludināts Rīgas centra labiekārtošanas projektu konkurss

Pirmdiena, 26 jūnijā, 2017

Līdz 2017. gada 30. jūnijam biedrības un iestādes aicinātas iesniegt idejas Rīgas centra labiekārtošanas projektiem, kas sekmē pilsētvides saglabāšanu, attīstību un kultūrvides radīšanu. ABLV Charitable Foundation grantu programmas “Jaunā Rīga” ietvaros iespējams iegūt līdzfinansējumu līdz pat 80% no kopējām projekta izmaksām.

“Programmas “Jaunā Rīga” ietvaros katru gadu Rīgas pilsētvidi papildina jauns objekts – pērn otro elpu ieguva strūklaka Kronvalda parkā, kas tagad ir modernākā Eiropā, šogad Vecrīgā tiek īstenota unikāla iecere, pie Rīgas Doma izveidojot rotaļu labirintu – spēļu laukumu bērniem. Lai nākamgad, Latvijas valsts simtgades jubilejā, Rīgai būtu jauna pilsētvides rota, aicinām iedzīvotājus domāt par labiekārtošanas risinājumiem un pieteikt savas idejas konkursam,” rosina ABLV Charitable Foundation valdes priekšsēdētāja Zanda Zilgalve. Vienlaikus Z. Zilgalve piebilst, ka nākamgad New Hanza City teritorijā plānots uzsākt Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja būvniecību, kura līdzfinansētājs ir ABLV Charitable Foundation.

Atbilstoši fonda grantu konkursa nolikumam, uz finansējumu var pretendēt projekti, kuru mērķis ir sabiedriski nozīmīgu objektu atjaunošana un attīstīšana, jaunu kultūras objektu radīšana, kā arī kvartāla, pagalma, ielas posma, vai laukuma labiekārtošana. Plašāka informācija un pieteikuma veidlapa pieejama fonda interneta vietnē: www.ablv.org sadaļā “Kā saņemt finansējumu”.

ABLV Charitable Foundation programmā “Jaunā Rīga” dzīvokļu īpašnieku biedrības un dzīvokļu īpašnieku kooperatīvu sabiedrības, kā arī valsts un pašvaldības iestādes grantu konkursa ietvaros reizi gadā var iesniegt idejas Rīgas centra vides uzlabošanai. Programmas “Jaunā Rīga” atbalsta jomas “Pilsētvide” mērķis ir sekmēt vides labiekārtošanu, sabiedrībai nozīmīgu būvprojektu veidošanu un tiem pieguļošo teritoriju ierīkošanu, veicinot estētiskas un drošas vides attīstību. Īpaša uzmanība tiek pievērsta tam, lai, radot jaunu, tiek saglabāts esošais kultūras mantojums. Turklāt idejām ir jāatbilst Rīgas ilgtspējīgas attīstības stratēģijai līdz 2030. gadam un Rīgas attīstības programmai 2014.-2020. gadam. Šogad ABLV Charitable Foundation programmas “Jaunā Rīga” ietvaros ieguldīs 50 000 eiro bērnu rotaļu un aktivitāšu laukuma “Labirints” izveidē pie Rīgas Doma, ko īsteno nodibinājums “Sineccura” sadarbībā ar Rīgas Domu.

Avots: riga.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 20 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē